Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-bir-sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla:

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Bartın Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’na katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Yeni anayasa halkın değerleriyle kavga etmeyen bir anayasa olmalıdır”...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-bir-sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla:
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Bartın Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’na katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Yeni anayasa halkın değerleriyle kavga etmeyen bir anayasa olmalıdır” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi tarafından, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın katılımıyla il divan toplantısı gerçekleştirildi. Bartın Öğretmenevi’nde düzenlenen Eğitim Bir-Sen Bartın Şubesi İl Divan Toplantısı’nda açılış konuşmasını Şube Başkanı Muhammet Akça yaptı. Akça, “Değerli sendikamızın değerli dava arkadaşları olarak ne kadar sonsuz şükranlarımı sunsam azdır. Bizim gibi küçük illerin, ama siyaseti büyük olan illerin derdi de büyük olur. O günlerde 7-10 kişi biz buna inandık çıktık yürüdük. Eğitim-Bir-Sen’in kahraman yiğitleri, üyeleri, temsilcileri de yürüdü. Bugün bini aşan üye sayısına sahip olduk. Geçen sene Bartın’da 907 ile toplamda en büyük ve en çok üyeye sahip sendika olduk. Fakat birileri dedi ki, ‘Eğitim-Bir-Sen Şubesi Her ne kadar üye sayıları 900’ün de üzerinde olsa da yetkili sendika biziz, onlar boşuna konuşuyor’ dedi. Oysaki onların gözden kaçırdığı bir nokta var. Biz birde olsan binde olsak hak bildiğimiz yoldan bir gram sapmadan yürüdük. Madem ki insanlar sayıdan anlıyor, rakamları çok önemsiyorlar, biz yıllardık azınlıktık, hiç gocunmadık. Dimdik ayakta durduk. O zaman biz o sayıya da ulaşalım, yetkiyi de alalım. Biz değerler sendikacılığı yapıyoruz. Değerlerin en üst seviyede, zirvede, en yükseklerde olmasını savunan bir sendikayız. İnşallah sizlerin destekleriyle Mayıs ayındaki mutabakatlarda bu mutluluğu da beraberce yaşayacağız. Genel Başkan Yardımcımın huzurlarında sizlerin adına söz veriyorum” dedi.
Akça’nın konuşmasının ardından kürsüye gelerek, yeni anayasa yapılması konusuna değinen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Yeni anayasa, hakkın yapması gereken, halkın değerleriyle kavga etmeyen bir anayasa olmalıdır. 1982 yılında yapılan darbe ürünü anayasasının milletin iradesinin vesayet kurumlarıyla ortadan kaldırıldığı bir anayasa olmamalıdır. Öyleyse bu konudaki öncülüğümüzü devam ettiriyoruz. Bugün Türkiye’de en son siyasi gelişmelerdeki temel problemler işte budur. Bir sistem problemi, sistem sıkıntısı var. Türkiye’nin sadece başkanlık değil, yeni bir anayasaya, o anayasanın milletin değerlerini bir an önce hayata geçirecek hızlı ve pratik çözümlere ihtiyacı var. Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen bu yolda önder olmaya, milletin iradesini siyasete hükümetlere aktarma rolünü de üstlenmektedir. Onun için genel başkanımız anayasa platformunun önderliğini, öncülüğünü yapıyor. Aynı zamanda sivil toplumun, sivil toplumculuğunun da anayasanın içerisinde olmasını ifade ediyor” dedi.
Düzenlenen İl Divan Toplantısına, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Eğitim-Bir-Sen Bartın Şube Başkanı Muhammet Akça ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yaşar Demir ve sendika temsilcileri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.