Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de Düzensiz Göçe Hava Destekli Mücadele

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi’nde düzensiz göç ile mücadele kapsamında üç geminin karakol görevi icra ettiğini, üç deniz helikopterinin keşif gözetleme uçuşu yaptığını açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi’nde düzensiz göç ile mücadele kapsamında üç geminin karakol görevi icra ettiğini, üç deniz helikopterinin keşif gözetleme uçuşu yaptığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Karadeniz Uyumu Harekatı’nda görevli TCG Yavuz Batı Karadeniz’de karakol icra etti.
Ege Denizi’nde düzensiz göç ile mücadeleye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteği kapsamında, üç Tuzla Sınıfı Karakol Gemisi tarafından karakol görevi, üç deniz helikopteri tarafından da keşif gözetleme uçuşu icra edildi. NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli TCG Barbaros, Ege Denizi’nde NATO’nun Düzensiz Göç ile Mücadele harekatına iştirak etti. Bir denizaltı da Orta Akdeniz’de karakol yürüttü. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 13 geminin seyir icra ettiği bildirildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 6 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.
Bir adet Sahil Güvenlik Korveti ile Ege’de, bir Sahil Güvenlik Korveti ile Karadeniz’de keşif/gözetleme ve karakol görevi icra edilirken, 4 bot ve bir "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.