Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen gözaltında

İzmir’de, darbe girişimi kapsamında arasında Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’nde bulunduğu 19 kişi gözaltına alınırken gözaltırların artabileceği söylendi. Gözaltına alınana 19 kişi İzmir Terörle...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, darbe girişimi kapsamında arasında Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’nde bulunduğu 19 kişi gözaltına alınırken gözaltırların artabileceği söylendi. Gözaltına alınana 19 kişi İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonda; arlarında Ege Ordusu Komutanlığın Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Oksal Çelik ve Yüzbaşı Emir Birgül ile Çiğli2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas’ında bulunduğu 19 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 3 ayrı minibüsle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. İddiaya göre, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Tümgeneral Memduh Hakbilen’in İzmir sıkıyönetim komutanı olmasının planlandığı öğrenildi. Hakbilen’in Ege Ordusu Komutanlığı karargahında gözaltına alındığı belirtildi.
İzmir Emniyet Müdürü Celel Uzunkaya’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi. Emniyet Müdürü Uzunkaya; ‘’Alınacaklar var. Gelmekte olan subaylar var. İşin içerisinde bağlantılı, destek verenler var. Onların hepsi toparlandıktan sonra detaylı bilgi vereceğiz. Tümgenerel, Tuğgeneral, Albaylar, Yarbaylar ve her rütbede subaylar var. Alınacak subaylar ile birlikte 30’ları bulabilir, daha da artabilir’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.