Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efsaneler, "Samsun Tanıtım Günleri"nde anılacak

Samsun Dernekler Federasyonu(SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş’ın öncülüğünde 9’uncusu yapılacak "Samsun Tanıtım Günleri"nde, Samsunlu efsane isimlerden Yıldıray Çınar, Yaşar Doğu, Neyzen Tevfik ve Ali Fuat Başgil de anılacak.Gençlik...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 07:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 07:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Efsaneler, "Samsun Tanıtım Günleri"nde anılacak
Samsun Dernekler Federasyonu(SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş’ın öncülüğünde 9’uncusu yapılacak "Samsun Tanıtım Günleri"nde, Samsunlu efsane isimlerden Yıldıray Çınar, Yaşar Doğu, Neyzen Tevfik ve Ali Fuat Başgil de anılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, SADEF ve tüm ilçe belediyelerin katkılarıyla düzenlenecek "Samsun Tanıtım Günleri", İstanbul Maltepe sahili miting alanında 18-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl ilk kez 6 bin metrekare alan içerisinde birçok etkinliğin olacağı "Samsun Tanıtım Günleri"nde stantlar, sunumlar gerçekleştirilecek. Etkinlikte, tüm Türkiye’ye mal olmuş; Samsunlu Türk halk müziğinin efsane sanatçısı Yıldıray Çınar, Samsunlu cihan pehlivanı Yaşar Doğu, Samsunlu Neyzen Tevfik, Samsunlu Türk hukukçusu ve siyasetçisi Ali Fuat Başgil için "Samsun Değerlerini Anıyor" isimli özel bir anma programı düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Samsun’un önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğe sanat camiasından da birçok isim katılacak.
Etkinlik kapsamında Samsun’da bir dizi ziyarette bulunan SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, SADEF Samsun Başkanı Köksal Akman ile birlikte Samsun’da bulunan "Yıldıray Çınar Anı Evi"ni ziyaret etti. Burada, Yıldıray Çınar’ın yeğeni ve Samsunlu Müzisyenler ve Sanatçılar Derneği(SAMÜSAD) Başkanı Metin Erten’le fikir alışverişinde bulunuldu.
"Çok farklı bir etkinlik olacak"
Adını Türk halk müziğinin efsane isminden alan SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, "Sanat, müzik, iş ve siyaset alanından birçok isim bu etkinlikte bir araya gelecek. Birçok etkinliğimiz olacak. Bunlardan bazılarını söyleyebilirim. Türk halk müziğinin efsane ozanı Yıldıray Çınar, cihan pehlivanı Yaşar Doğu, Neyzen Tevfik, Türk hukukçusu ve siyasetçisi Ali Fuat Başgil için ‘Samsun Değerlerini Anıyor’ isimli özel bir anma programı düzenleyeceğiz. Cuma ve cumartesi günü konserlerimiz olacak. Bu yıl düzenleyeceğimiz ’Samsun Tanıtım Günleri’ ile hemşehrilerimize ve tüm vatandaşlarımıza çok farklı bir etkinlik yaşatacağız. Şimdiden bütün vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.