Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efsaneler Bulgaristan’da sergilendi

"Efsanelerin Yolu-Sürdürülebilir Kültürel-Tarihi Turizmin Geliştirilmesi İçin Yeni Ortaklıklar Kurulması" isimli IPA projesi kapsamında, Bulgaristan Primorsko ilçesinde etkinlik düzenlendi.Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Efsaneler Bulgaristan’da sergilendi

"Efsanelerin Yolu-Sürdürülebilir Kültürel-Tarihi Turizmin Geliştirilmesi İçin Yeni Ortaklıklar Kurulması" isimli IPA projesi kapsamında, Bulgaristan Primorsko ilçesinde etkinlik düzenlendi.

Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği ile Bulgaristan Burgaz’da bulunan Alef derneğinin, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürüttüğü "Efsanelerin Yolu - Sürdürülebilir Kültürel - Tarihi Turizmin Geliştirilmesi İçin Yeni Ortaklıklar Kurulması" isimli IPA projesi kapsamında, Bulgaristan Primorsko ilçesinde etkinlik düzenlendi.

Primorsko meydanındaki alanda yapılan etkinlikte, Türkiye ve Bulgaristan’dan halk oyunları ekipleri ile projeye konu olan efsane yerlerin pandomim tiyatro sunumları gerçekleştirildi.

Türkiye ve Bulgaristan’dan çok sayıda izleyicinin katıldığı etkinlik hakkında bilgiler veren Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Filiz, 2018 yılı Mart ayına kadar devam edecek IPA projesi kapsamında çeşitli faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Projenin amacının, her iki bölgede Istranca bölgesinin turizm açısından farkındalık oluşturacak şekilde açığa çıkarılması olduğunu belirten Filiz, "Geçtiğimiz günlerde efsanelere konu olan yerlerin fotoğraf sergisini Edirne’de açmıştık. Bu sergi büyük ilgi gördü. Hafta sonunda da Primorsko’da her iki ülkenin halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve projemizin konusu olan efsane yerlerin hikayelerinin işlendiği pandomim tiyatro gösterisi sahnelendi. Bu hafta sonunda da bu etkinlikler Enez ilçemizde sergilenecek" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.