Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efes 2016 Tatbikatında TSK Yöre Haklına Da Sağlık Hizmeti Verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı tatbikatında sağlık konusunu da unutmadı. İzmir’in Urla ilçesinde kurulan Sahra Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen personel tatbikata katılan 6 bin askerin yanısıra...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri, Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı tatbikatında sağlık konusunu da unutmadı. İzmir’in Urla ilçesinde kurulan Sahra Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen personel tatbikata katılan 6 bin askerin yanısıra yöre halkına da hizmet verdi.
Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı tatbikatı kapsamında İzmir’in Urla ilçesi Menteş bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Sıhhiye Alay komutanlığı harekat kontrolünde Seyyar Sahra Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı Seyyar hastanesi kuruldu.
Verilen sağlık hizmeti ile ilgili bilgi veren Sıhhiye Alay komutanı P.Alb.Bekir Cihan Özcan, “Burada Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir sağlık kompleksi kurduk . Buradaki hastane 5 bin Türk ve 1000 yabancı olmak üzere 6 bin hastaya hizmet vermektedir” ifadesini kullandı.
Ancak sağlık hizmeti konusunda tatbikatın yapıldığı yörede yaşayan insanlar da unutulmadı. Yöre halkına verilen hizmet ile ilgili ise Sıhhiye Alay komutanı P.Alb. Özcan, “Çevredeki köylere de gidelim ihtiyacı olanlar vardır bir sağlık desteği hizmeti verelim . Çünkü bizler sizin bir parçanızız sizler de bizlerin bir parçasınız” dedi.
İzmir’in Urla ilçesinin Özbek ve Turasan mahallelerinde yapılan sağlık kontrollerinden sonra detaylı bakım gerektiren bazı vatandaşlar seyyar sahra hastanesine getirildi. Sağlık kontrolleri yapılan vatandaşlar Mehmetçikle yan yana yemeklerini yerken, çocuklarda unutulmadı. Yöredeki genç bir annede çocuk bakımı konusunda bilgilendirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.