Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edremit’te Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Filistinli öğrenciler de katıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Filistinli öğrenciler de katıldıTörenler, kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Filistinli öğrenciler de katıldı
Törenler, kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı P. Kur. Alb. Mahmut Altun, Belediye Başkanı Kamil Saka, tebrikleri kabul etti. Protokol mensupları ardından Şehit Hamdibey Meydanı’na geçti. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Sırmalı, Garnizon Komutanı P. Kurmay Albay Altun ve Edremit Belediye Başkanı Saka, halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Kaymakam Ali Sırmalı, ”Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesi devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Türk Milleti Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiştir. Bizlere düşen görev cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmaktır. Cumhuriyete ve demokrasiye karşı yapılan tüm saldırılara göğüs gerek aziz milletimiz 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha sergilemiştir. Dünyaya demokrasi dersi veren aziz milletimiz, bağımsızlığı, ülkesi, bayrağı için yediden yetmişe herkesin güzünü kırpmadan canını feda edeceğini cihana göstermiştir” dedi.
Ardından öğrenciler şiirler okudu. Bu yıl kutlamalara Filistin’den gelen 15 Filistinli öğrenci ve öğretmen de katıldı. Filistinli öğrenciler sergiledikleri oyunla alkış aldı. 29 Ekim konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Ardından folklor gösterileri ve resmi geçit yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.