Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirnekapı Şehitliğinde Anma Töreni

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yıl dönümü kapsamında Edirnekapı’da ki Polis Şehitliğinde anma töreni düzenledi. İl Emniyet Müdürlü Mustafa Çalışkan, “Tevekkül Allahadır, zillete katlanılmaz....

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yıl dönümü kapsamında Edirnekapı’da ki Polis Şehitliğinde anma töreni düzenledi. İl Emniyet Müdürlü Mustafa Çalışkan, “Tevekkül Allahadır, zillete katlanılmaz. Ya istiklal ya ölüm’ Bunun ortası olmaz. Bu ülkede biz bağımsız yaşamayı hakeden bir milletiz ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Edirnekapı’da Polis Şehitliğinde düzenlenen anma törenine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, çeşitli kademelerdeki emniyet mensupları ile şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, kurumların çelenk sunmasıyla sürdü.
Şehitlik Anı Defterini imzalayan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Manevi varlığından güç alan bizler her ne halde olursa olsun bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek, sizler için emanetini daima yükseklere taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Emniyet Teşkilatımızın 171. Kuruluş yıl dönümünü başta büyük önder Atatürk olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimi bir kez daha şükranla anıyor yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Bir şiirden alıntı yaparak sözlerine son veren Çalışkan, “İki satırlık bir şiiri sizlerle paylaşacağım. Buda herkese mesaj olur inşallah. ‘Tevekkül Allahadır, zillete katlanılmaz. Ya istiklal ya ölüm’ Bunun ortası olmaz. Bu ülkede biz bağımsı yaşamayı hakeden bir milletiz ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum” Diye konuştu.
Çalışkan, burada yaptığı konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Anma töreninin ardından Eyüp Sultan Camii’nde kurban kesimi ve akşamda ise Eyüp Sultan Camisinde mevlit okutulacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.