Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Nevruz Ateşi Yakıldı

Baharın gelişini simgeleyen ve ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ’Nevruz’ Edirne’de de, Trakya Üniversitesi tarafından organize edilen programla kutlandı.Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen Nevruz...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baharın gelişini simgeleyen ve ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ’Nevruz’ Edirne’de de, Trakya Üniversitesi tarafından organize edilen programla kutlandı.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen Nevruz kutlamasında ateş yakıldı. Örste demirin dövüldüğü programda, okçular ’ya hak’ diyerek, ok attı. Nevruz kutlamasına katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Nevruz’un doğuş günü, yeniden doğuş günü, diriliş günü olduğunu söyledi.
"DOĞUŞ GÜNÜ, YENİDEN DOĞUŞ GÜNÜ, DİRİLİŞ GÜNÜ"
Rektör Yörük, ülkede üst üste yaşanan terör eylemlerinin ardından büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Nevruz’u kutluyoruz, tabi ki içimiz buruk. Öncelikle ben de terörü yapanları ve ondan daha önemlisi yaptıranları buradan lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Nevruz, bu coğrafyanın, bu kültürün, medeniyetimizin ortağı, bahar bayramımız, baharın başlangıcı. Doğuş günü, yeniden doğuş günü, diriliş günü. Bu anlamda üniversitemiz açısından da bu atmosferi dirilişi, doğuşu her gün yeniden doğuşun bir anlamda bize vurgusu. Her akademik ve bilimsel gayretlerimizde bunu hatırlayarak sanki her gün yeniden doğuyormuş gibi, bilimi yeniden buluyormuş coşkusuyla, atmosferiyle bugün burada bir aradayız" diye konuştu.
"KIZILCIK ŞERBETİ İÇİP, TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ"
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Demiroğlu ise, Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu olarak Nevruz Bayramı’nı buruk geçirdiklerini belirterek, "Her ne kadar terör örgütleri ve onlara destek veren dış ve iç mihraklar gerçekleştirdikleri haysiyetsiz terör eylemleriyle Nevruz Bayramı’nı bize zehir etmek isteseler de biz kızılcık şerbeti içip onları sevindirmeyeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Nevruz kutlamaları kapsamında, örste demir dövüldü, Nevruz ateşi yakıldı ve Trakya Üniversitesi Geleneksek Türk Okçuluğu Topluluğu’nun ok atış gösteri gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.