Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de nehir taşkınları tarihe gömülecek

Edirne’de kış aylarında Meriç ve Tunca Nehirlerinin taşması sonucu oluşan sel felaketlerini önlemek için 27 Kasım 2015 tarihinde yapımına başlanan ’Kanal Edirne’ projesinin çalışmaları devam ediyor.Kış aylarında yağmur, kar erimeleri...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de kış aylarında Meriç ve Tunca Nehirlerinin taşması sonucu oluşan sel felaketlerini önlemek için 27 Kasım 2015 tarihinde yapımına başlanan ’Kanal Edirne’ projesinin çalışmaları devam ediyor.
Kış aylarında yağmur, kar erimeleri ve Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açarak sularını salması sonucu Meriç ve Tunca Nehirleri yatağından çıkarak Karaağaç Mahallesinde birçok ekili tarım arazilerinde sele neden oluyor. Kent ile Karaağaç Mahallesinin ulaşımın sağlandığı Meriç ve Tunca Köprüleri nehir taşkınları sebebiyle zaman zaman trafiğe kapatılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, kentin yaşadığı sıkıntının önüne geçmek için 27 Kasım 2015 tarihinde Karaağaç KA-1 Tahliye Kanalı (Kanal Edirne) Projesiyle ilk adımı attı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne’ye gelerek projenin startını birlikte vermişti.
DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, Kanal Edirne projesindeki 1 buçuk milyon metreküplük kazının 800 metre küpünün tamamlandığı söyledi. Nehir taşkınlarını önleyecek tahliye kanalının 2017’nin ilk günlerinde bitmesi hedefleniyor.
Toplam uzunluğu 7 bin 800 metre olan kanalın 4 bin 500 metresinin tamamlandığı belirten Sabancı, "Bu projenin yapımına 27 Kasım 2015 tarihinde başladık. 60 metre taban genişliğinde, 3 metre yükseklikte ve 7 bin 800 metre uzunluğunda inşa edilen Kanal Edirne projesinde bir buçuk milyon metreküp taşımalı kazı yapılacak. 800 metreküpü iş makinelerinin aralıksız çalışmasıyla tamamlandı" dedi.
Kanal üzerine 6 adet köprü inşa edileceğini de aktaran Sabancı, "Yaklaşık 45 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edeceğimiz bu kanal ile bölgede yaşanan taşkınlara son vermeyi hedefliyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.