Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de ’Kule Radarlar’ 2 Nisan’da Devreye Giriyor

Edirne’de, halk arasında ’Kule Radar’ olarak bilinen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) istasyonları, 2 Nisan Cumartesi günü faaliyete geçiriliyor.Türkiye genelinde 50’yi aşkın ilde faaliyette olan ve zaman zaman çeşitli illerde...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de ’Kule Radarlar’ 2 Nisan’da Devreye Giriyor
Edirne’de, halk arasında ’Kule Radar’ olarak bilinen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) istasyonları, 2 Nisan Cumartesi günü faaliyete geçiriliyor.
Türkiye genelinde 50’yi aşkın ilde faaliyette olan ve zaman zaman çeşitli illerde bulunan sürücüler tarafından tartışma ve itirazlara yol açan ’Kule Radar’ uygulaması Edirne’de de başlıyor.
2 NİSAN’DA AKTİF OLACAK
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nden, ’Kule Radar’ uygulaması ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ek 16. Maddesi çerçevesinde ilimizde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında aşağıda belirtilen 7 noktada hız ihlal sistemi, 5 noktada kırmızı ışık ihlal sistemi kurulmuş olup 02.04.2016 tarihi saat 08.00 itibariyle aktif hale getirilecektir" denildi.
EDİRNE’DE 12 ADET ’KULE RADAR’ BULUNUYOR
Edirne’de, çeşitli bölgelerde ’Hız İhlali’ ve ’Kırmızı Işık İhlali’ türü olarak iki farklı şekilde hizmet verecek olan toplam 12 adet ’Kule Radar’ 2 Nisan Cumartesi günü aktif hale getirilecek. Kapıkule Sınır Kapısı Yolu üzeri olmak üzere şehir içi ve şehir dışında 12 farklı noktada bulunan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) istasyonları, otomobil, otobüs ve kamyon gibi çeşitli araçların hız sınırı ve kırmızı ışık ihlal tespitlerini gerçekleştirecek.
RADAR CİHAZINA KIZIP, TRAKTÖRLE ’KULE RADARI’ EZMİŞTİ
Ordu başta olmak üzere Rize, Samsun gibi bazı illerde sürücüler, TEDES uygulamasını basına taşıyıp kendilerine kesilen cezalara tepki göstermiş, bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi de şikayetçi olan sürücüleri, resmi internet siteleri üzerinden tek tek yayınlayarak ne kadar hız yaptıklarını açıklamıştı. Edirne’de de, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle polis ekiplerince ehliyetine el konularak para cezası kesilen 19 yaşındaki Hüseyin Sarpen, radar cezası da gelince plakasını gizlediği traktörle henüz faaliyete geçmeyen kule radar cihazının üzerinden geçerek, cihazı kullanılamaz hale getirmişti. Edirne’de, 12 farklı noktada ’hız ve kırmızı ışık ihlali’ türünde hizmete verecek olan ve Avrupa’da birçok ülkede ve şehirde uygulanan sistem sayesinde, vatandaşların can ve mal güvenliği korumak açısından trafik kazalarının ve kural ihlallerinin azaltması hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.