Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de ipek böceği için ilk adım

Trakya bölgesinde unutulmaya yüz tutan ipek böcekçiliği yetiştiriciliği Edirne’nin Demirhanlı köyünde 2 kişi tarafından tekrar canlandı.Ziraat Teknikeri Süreyya Türker ile Erkan Göçmen, Bursa’dan aldıkları ipek böceklerini atıl durumda...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de ipek böceği için ilk adım
Trakya bölgesinde unutulmaya yüz tutan ipek böcekçiliği yetiştiriciliği Edirne’nin Demirhanlı köyünde 2 kişi tarafından tekrar canlandı.
Ziraat Teknikeri Süreyya Türker ile Erkan Göçmen, Bursa’dan aldıkları ipek böceklerini atıl durumda bulunan yer evinde işletme haline getirerek yetiştirmeye başladılar. Dut yaprağıyla beslenen ipek böcekleri için dut yaprağı bulmakta güçlük çeken 2 arkadaş, gelecek yıl bölgede dut ekimi için proje üreteceklerini söylüyor.
Bursa Kozabirlik Genel Müdürlüğü’nden aldıkları destekle dört paket böcekle başladıkları üretime başlayan 2 arkadaş, gelecek yıl işletme sayısını arttırmayı planlıyor.
Edirne’de ipek böcekçiliğini tekrar canlandıracağını belirten Erkan Göçmen, "Bu yıl kendimi staj yapan bir üretici olarak kabul ediyorum. Önümüzdeki yıllarda edineceğimiz tecrübelerle ipek böcekçiliğini ilimizde yeniden canlandıracağız. Bu iş için ilimizdeki tek sıkıntı, yok olmaya terk edilmiş durumdaki dut ağaçları. Bunun içinde çevremizdeki köylüleri uyarıp dut yetiştiriciliğini teşvik etmelerini sağlayacak çalışmalar yapacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.