Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü Edirne’de coşkuyla kutlandı. Edirne halkı, askeri kıtaların geçidinde, ‘Helal olsun size’ tezahüratlarında bulundu.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Edirne Talatpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü Edirne’de coşkuyla kutlandı. Edirne halkı, askeri kıtaların geçidinde, ‘Helal olsun size’ tezahüratlarında bulundu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Edirne Talatpaşa Asfaltı üzerinde geçit töreni yapıldı. Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, askeri erkan, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Edirneli vatandaşlar katıldı.
Geçit töreni öncesi Vali Özdemir, Garnizon Komutanı Afgün ve belediye başkanı Gürkan, askeri araç üzerinde Edirneli vatandaşların bayramı kutladı.
Edirne Valisi Günay Özdemir, bayram tebriklerinin ardından yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve halkımızın büyük bir desteğiyle kurulan, 93 yıldır da gelişerek devam eden Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Vali Güney Özdemir’in konuşmasının ardından kent genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları arasında ‘Cumhuriyet Bayramı’ konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri il protokolü tarafından kendilerine takdim edildi.
Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçit töreninde, eğitim ve öğretim kurumlarının öğrenci ve öğretmenlerinin geçişlerinin ardından polis, jandarma ve askeri birliklerin personel ve askeri araçlarının geçit töreni ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tamamlandı.
Halktan askere sevgi seli: “Helal olsun size”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen geçit töreninde, Edirne halkı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan askeri birliklere sevgi gösterisinde bulunuldu. Askeri kıtaların taşıdığı sancak ve Türk Bayrağı ayakta alkışlanırken, vatandaşlar, ‘Helal olsun sizlere’ tezahüratlarında bulundu.
Öte yandan, kutlama programı kapsamında, Edirne Valisi Günay Özdemir ve eşi tarafından 29 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 19.30’da, özel bir restaurantta davet yemeği verileceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.