Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 407 Öğrenci Bisiklet Sahibi Oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı’ kapsamında, Edirne’de 407 lise öğrencisine bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 80. Yıl...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı’ kapsamında, Edirne’de 407 lise öğrencisine bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.
Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin bahçesinde düzenlene programda, obezitenin önüne geçmek, gençlere sporu sevdirmek amacıyla 407 lise öğrencisine bisiklet dağıtıldı. Edirne Vali Vekili Dr. Mehmet Tekinarslan, katıldığı törende gençlerle sohbet ederken bisiklet sürecek gençlere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, obeziteye dikkat çekerek, "Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden biri olan hareketsiz hayat tarzı, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktöründe en önlerde yer almaktadır" dedi.
Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ise obezitenin bir çok hastalığı da beraberinde getirdiğini belirterek, "Obezite yani şişmanlık bir çok kronik rahatsızlıkların ana sebebidir. Hipertonsiyon gibi kalp yetmezliği gibi" ifadelerini kullandı.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da, "Okullarımızda seçmeli ders olan ’Spor ve Fiziki Etkinlikler’ dersinde bu bisikletler öğrenciler tarafından kullanılmıştır. ’Spor ve Fiziki Etkinlikler’ dersini seçen okullara dağıtılan bisikletler haricinde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı’ kapsamında, merkez ve 8 ilçemizde ilkokullarda 105 bisiklet, ortaokul öğrencilerimize 200 adet bisiklet yapılmış olup bugün de liselerdeki öğrencilerimize bisiklet dağıtımı düzenlenmiştir" diye konuştu.
Törenin ardından bisiklete binen öğrenciler, Atatürk Anıtı önüne kadar bisiklet sürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.