Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 2 yılda 1 ton tarihi geçmiş ilaç toplandı

Edirne’de atık ilaçların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla 2 yıl önce başlatılan ’Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf’ projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1 ton tarihi geçmiş ilaç toplandı.Edirne’de tarihi geçmiş...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de 2 yılda 1 ton tarihi geçmiş ilaç toplandı

Edirne’de atık ilaçların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla 2 yıl önce başlatılan ’Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf’ projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1 ton tarihi geçmiş ilaç toplandı.

Edirne’de tarihi geçmiş atık ilaçların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla 2 yıl önce başlatılan ’Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf’ projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1 ton tarihi geçmiş ilaç toplandı. Türkiye genelinde bir ilk olma özelliği taşıyan proje hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu amaçlarına ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce başlatılan ’Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf’ projesinde sona gelinirken, bu süreçte merkez ve ilçelerde 1 tona yakın tarihi geçmiş ilaç toplandı. Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, TOKİ Aile Sağlığı Merkezi’nde basın mensuplarına projede gelinen noktayı anlattı.

“2 yılda 1 ton ilaç”

Projede 2 yıllık süreçte yaklaşık 1 ton tıbbi ilaç toplandığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Kişioğlu, “Bu 1 tonu geçkin ilaçlar şu anda belediyemizin muhafaza alanında bekletilmektedir. Valiliğimizin de finansmanlarıyla çok yakın zamanda doğaya ve çevreye zarar vermeyecek bir tesisle bu ilaçlar bertaraf edilecek. Burada en önemli olay bizim için şuydu: hepimiz bu ilaçların çevreye zarar verdiğinin bilincindeyiz. Ancak ikinci bir amacımız da halkımızda bu bilinci oluşturabilmekti. Vatandaşlarımız da evlerindeki ilaçları alarak bu kutulara attılar. Bu bilince ulaştılar projemizin asli amacına ulaştığını düşünüyorum. Projemizin devamlılığını istiyoruz. Bu projeyi 2 yıldır uyguluyoruz ve bu hafta bitecek. Bu projenin de ülkemiz genelinde yaygınlaşmasını istiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.