Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de “1001 Hatim Duası” Geleneği 413 Yaşında

Edirne’de, Darülhadis Camii’nde üç ayların başladığı ilk Cuma günü geleneksel olarak gerçekleştirilen 4 asırdır devam eden ’1001 Hatim Duası’ geleneğine yüzlerce kişi katıldı. Duaların çoğu ülkemizdeki şehitler için okundu.Bu...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de “1001 Hatim Duası” Geleneği 413 Yaşında
Edirne’de, Darülhadis Camii’nde üç ayların başladığı ilk Cuma günü geleneksel olarak gerçekleştirilen 4 asırdır devam eden ’1001 Hatim Duası’ geleneğine yüzlerce kişi katıldı. Duaların çoğu ülkemizdeki şehitler için okundu.
Bu yıl 413’üncüsü gerçekleşen ’1001 Hatim Duası’ geleneğinde kadınlar cami bahçesinde dualar okudu. Darülhadis Camii görevlileri, bu yıl 413’üncüsü yapılan ’1001 Hatim Duası’ için Türk Bayrakları ile donattı. Duaya, Edirne’nin yanı sıra çevre il ve ilçeler ile komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan’dan çok sayıda katılan oldu. Duanın ardından Cuma namazı kılındı. Ayrıca duaları kabul olanlar cami bahçesinde küp şeker dağıttı.
Darülhadis Camii imamı Mahmut Eroğlu, geleneğin 413 yıldır devam ettiğini ifade ederek, "Sultan 2’nci Murad Han’ın başlatmış olduğu bu güzel gelenek 13 yıldan bu yana yeniden yeşeriyor. Tüm Türkiye’yi kapsar hale geliyor. Bugün buraya İstanbul başta olmak üzere çevre illerden katılımlar var. 10 dakika önce bir telefon geldi. Elazığ’da 210 bin Yasin-i Şerif okunmuş duası burada yapılacak. Hem polis haftasındayız hem şehitlerimiz var ama biz şehitlerimizi hayırla yad edeceğiz. Bugün de 1001 hatimi şehitlerimize bağışlayacağız. Milletimizin birliği için dualar edeceğiz. Bu güzel geleneğin daha kapsamlı bir şekilde olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
PİLAV VE AYRAN DAĞITILDI
1001 hatim duasına katılanlara daha sonra cami bahçesinde etli pilav ve ayran ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.