Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne ‘lavanta’ diyarı olacak

Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Bölgesi’nin tarımda Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirterek, buğday, ayçiçeği ve çeltikten sonra lavanta gibi alternatif tarım ürünlerinin de merkezi olacağını söyledi.Trakya Tarımsal Araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Bölgesi’nin tarımda Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirterek, buğday, ayçiçeği ve çeltikten sonra lavanta gibi alternatif tarım ürünlerinin de merkezi olacağını söyledi.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün Karaağaç Mahallesi mevkiinde bulunan arazisinde, lavanta deneme üretimine başladıklarına değinen Vali Özdemir, "Lavanta’nın hem sanayi de hem de değişik alanlarda kullanılan bir ürün olduğu için bölgemiz içinde biz şu anda deneme üretimine başlıyoruz. İnşallah lavanta yetiştiriciliğini 5-10 yıl içerisinde ülkemizde çok daha önemli yerlere getireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Trakya Bölgesi tarımda Türkiye’nin göz bebeği"
Vali Özdemir, Trakya Bölgesi’nin tarım konusunda Türkiye’nin göz bebeği konumunda olduğunu belirterek, "Bölgemiz tarım konusunda, tarımı en iyi yapan, teknolojiyi en iyi kullanan ve tarım yaptığı zamanda bunu dünya standartlarının üstünde yapan bir bölgemiz. Edirne de bilgi birikimiyle, tecrübesiyle, dünyanın ve ülkemizin en önemli ili konumunda. Biliyorsunuz pirinci, çeltiği en iyi şekilde yapan ilimiz Edirne, ayçiçeğini aynı şekilde en iyi yapan bölgemiz Trakya" şeklinde konuştu.
"Bölgemiz lavanta diyarı olacak"
Bölge tarımıyla uğraşan üreticilerin alternatif tarım ürünleri ile ilgili talepleri olduğunu hatırlatan Vali Özdemir, "Biz bu konuda özellikle bu hafta içerisinde topladığımız tarım konseyinde alternatif ürünlerle ilgili olarak da bazı talepler olmuştu. Özellikle de bölgemizde ne tür çeşitler ürünler yetişebilir? Bunlarla ilgili araştırmalar zaten araştırma merkezimizde yapılıyor ve komşu ülke Bulgaristan’la da bu konuda iş birliği içerisinde devam ediyorlar. Lavanta’nın bölgemizde çok iyi bir şekilde yetişebileceği ve ekonomik anlamda da şu anda dünyanın en fazla gelir getiren ürünlerinden birisi olduğu için hem sanayi de hem de değişik alanlarda kullanılan bir ürün olduğu için bölgemiz içinde biz şu anda deneme üretimine başlıyoruz" diye konuştu.
"5-10 yıl içerisinde ülkemizde çok daha önemli yerlere getireceğimize inanıyoruz"
Vali Özdemir, Edirne’de lavanta yetiştiriciliğinin 5 yıl içerisinde ivme kazanmasını hedeflediklerini ifade ederek, "İnşallah lavanta yetiştiriciliğini 5-10 yıl içerisinde ülkemizde çok daha önemli yerlere getireceğimize inanıyoruz. Bu konuda zaten dediğim gibi Tarım Bakanlığımızın araştırma merkezide bu konudaki araştırmalarını yaptı. Bölgemiz için uygun olan ürün ve çeşitlerini getirdiler. Burada uygulamasını yapmaya başlıyoruz" dedi.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek de yaklaşık 5 dekar alanda lavanta üretimi yapacaklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.