Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Belediyesinden çölyak hastalarına ücretsiz ekmek

Edirne Belediyesi, kentte bulunan çölyak hastalarına glutensiz ekmeklerini ücretsiz verecek.Çölyak hastalarından gelen şikayetleri dikkate alarak harekete geçen Edirne Belediyesi, İstanbul’dan bir fırınla anlaştı. Edirne Belediyesi, kentteki...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne Belediyesinden çölyak hastalarına ücretsiz ekmek

Edirne Belediyesi, kentte bulunan çölyak hastalarına glutensiz ekmeklerini ücretsiz verecek.

Çölyak hastalarından gelen şikayetleri dikkate alarak harekete geçen Edirne Belediyesi, İstanbul’dan bir fırınla anlaştı. Edirne Belediyesi, kentteki çölyak hastalarını tespit ederek, kapsına kadar glutensiz ekmek gönderecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis salonunda projenin tanıtımını gerçekleştirdi.

Başkan Gürkan projeden bahsederek, "Çok sayıda çölyak hastası olduğu bir gerçek. Çölyak hastalığı tedavisi olmayan bir hastalık. Fırın açma konusunda kendi içimizde çok tartışma yaptık ama gerek Edirne’de hasta sayısı gerekse fırın maliyeti falan bunu yapmamızı engelledi. Sayı Edirne ölçeğinde çok yüksek olsa bu da farklı bir çözüm. Bundan sonra İstanbul’dan çölyak hastalarımızın ihtiyacını biz karşılayacağız. O görevi biz üstleniyoruz. Çölyak hastalarımızın ekmeklerini İstanbul’dan getirerek kendilerine ulaştıracağız. Burada para önemli değil, ulaşılabilirliği önemli. Çünkü ekmek bu karnınızı doyurmak zorundasınız. Parayı bulabilirsiniz ama ekmeği bulamazsınız" dedi.

"İnternetten ekmek küflü geldi"

Glutensiz ekmeğin piyasada çok pahalı olduğunu belirten 2 çocuğu çölyak hastası kadın "2 çocuğum çölyak hastası. Çocuklar isteyince pahalı olsa da almak zorunda kalıyorsunuz. İnternetten ekmek siparişi veriyorsunuz. Elinize geç ulaşıyor. Karşı tarafa ekmeklerin küflendiğini belirtiyorsunuz. Karşı taraf diyor ki, ‘Biz ne yapalım’ zararlı olan benim. Benim suçum ne?" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.