Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan FETÖ iddianamesinde adının geçmesine cevap:

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddianamesinde ismi geçen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de adı ve CHP üzerinden bir Ergenekon kumpasını oluşturulmak istendiğini söyledi.İddianamede, Recep...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddianamesinde ismi geçen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de adı ve CHP üzerinden bir Ergenekon kumpasını oluşturulmak istendiğini söyledi.
İddianamede, Recep Gürkan’ın 30 Mart 2014’teki yerel seçimde, cemaatin Ömer isimli imamıyla birlikte görüşmeler yaptığı yer alıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Edirne’deki paralel yapı nedeniyle hem paralel yapının içinde olan, bu örgütün doğrudan içinde olmayıp bu örgütten nemalananlar, çıkar elde edenler, güç kumpası kuranlar bugün, Recep Gürkan ve Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden bir Ergenekon kumpasını Edirne’de oluşturma çabasındalar" dedi.
Edirne’de hakimlerin gerçek FETÖ’cüleri ortaya çıkaracağını belirten Başkan Gürkan, "3 gün sonra, 5 gün sonra, 1 ay sonra. Edirne’de bir zamanlar, emniyetin içinde yuvalanan FETÖ’cüler, sonra emniyetten ihraç edilen, bunun belediyedeki ayağı. O belediyedeki ayağıyla ve dönemin imar müdürünün odasında yapılan kahvaltılar, orada kurgulanan kumpaslar, tezgahlar. Bunların hepsinin ben emniyette ve adliyede olduğuna inanıyorum. Bunlar ortaya çıkacaktır. Takke düşer, kel görünür. Hayat daha adil ben hayatın kendisine bırakıyorum" ifadelerini kaydetti.
"Kanlı darbe girişiminden önce hazırlanan bir iddianame"
İddianamenin Edirne’de kanlı darbe girişiminden önce hazırlanan bir iddianame olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "O zaman cemaatin buradaki imamı olan Ömer diye birisi yerel seçim öncesi anket yaptırıyor. O ankette Cumhuriyet Halk Partisi ve Recep Gürkan önde çıkıyor. O imam da CHP’ye oy verin diye cemaat mensuplarına talimat veriyor. Biz de seçim kampanyasında her yere gittiğimiz gibi oraya da ziyarete gidiyoruz" diye konuştu.
"Hiçbir ilgimiz yok"
Birilerinin kendi FETÖ’cülüklerini gizlemek için çamur atmaya çalıştıklarını açıklayan Başkan Gürkan, "Ben şuna inanıyorum. Türkiye’de de hakimler var, Edirne’de de hakimler var. Söz konusu iddianamede ben ne tanığım ne sanığım ne de ifade istendi. Hiçbir ilgimiz yok. Yarın bir seçim olsa bu şehirde yaşayan herkese oy istemeye gideceğiz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.