Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ecdadın Torunları 101 Yıl Sonra Eyüp’de Buluştu

101 yıl önce Balkanlar’dan gelip Çanakkale’de vatan için savaşan Osmanlı halkının torunları ve çocukları, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çanakkale Buluşması’nda bir araya geldi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
101 yıl önce Balkanlar’dan gelip Çanakkale’de vatan için savaşan Osmanlı halkının torunları ve çocukları, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çanakkale Buluşması’nda bir araya geldi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da katıldığı etkinlik Eyüp Belediyesi Meydanı’nda gerçekleşti.
Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşı’nda Osmanlı ordusunda yer alan ve Balkanlar’da yaşayan Osmanlı halkının çocukları ve torunları, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çanakkale Buluşması programıyla buluştu. Balkanlar’dan gelen 101 kişilik grup, 2-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Çanakkale ve Ankara’yı ziyaret edecekler. Programa mehter marşının gösterisiyle başlanırken, Eyüp halkı yoğun katılım gösterdi.
“DEDELERİNİN SAVAŞTIĞI TOPRAKLARLA BULUŞMALARINI SAĞLADIK”
Balkanlar’dan gelen misafirlerin program kapsamında Çanakkale ve Ankara’yı da gezeceklerini söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Balkanlar’dan gelen torunlar ve çocuklar yarın da Çanakkale’de olacaklar. Bizlerde bu akşam onları İstanbul’da Eyüp’te ağırlıyoruz. Dualar ettik. Onların dedelerinin savaştığı topraklarla buluşmalarını ve ruhlarını şad etmelerini sağlayacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz de Eyüp Belediyesi olarak bu projenin bir kenarından tuttuk. Rabbim tüm gayretlerimizi sonuçlandırır inşallah. Herkese teşekkür ediyorum tekrar, sağolun” diye konuştu.
“İLKLER HER ZAMAN İZ BIRAKIR”
Proje koordinatörü Feridun Cesur, “101 şehit ve gazi yakınının Türkiye’ye gelmesi üzgünüz ki 101 yıl sonra oldu. Ama sevinçliyiz ki Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın ve ekibi ilk defa görüşmemizde bizi kabul etti. Projemizi anlattıktan sonra biz size destek vereceğiz dediler. Bu anlamda Başkanımız Remzi Aydın’a çok minnettarız. Sadece Eyüp Belediyesi değil Çanakkale Valiliği’nin de çok yardımları oldu. Sonrasında Ankara’ya geçeceğiz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde yardımcı oldu bize. Ancak ilkler her zaman iz bırakır, Eyüp Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlara meydana kurulan masalarda etli pilav ve ayran dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.