Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Düzeltme) Van’da şehit uzman çavuş için tören düzenlendi

Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Murat Kasım için uğurlama töreni düzenlendi.Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışmada Giresun nüfusuna kayıtlı...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Murat Kasım için uğurlama töreni düzenlendi.
Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışmada Giresun nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Murat Kasım şehit olmuştu. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Askeri Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutan Vekili Kurmay Başkanı Kurmay Albay İbrahim Koyuer, eşi Cemnet, çocukları Rumeysa, Berra Nur, kardeşi Şırnak’ta görev yapan Uzman Çavuş Hasan Ali Kasım, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkan’ı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Van İl Başkan’ı Zahir Soğanda, çok sayıda asker ve polis katıldı. Tören, saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı.
Daha sonra Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Duanın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzunda tören alanından alınarak askeri uçağa götürüldü. Uzman Çavuş Murat Kasım’ın naaşı memleketi Giresun’a uğurlandı.
Şehidin ailesi ise tören alanında gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Uzman Çavuş Murat Kasım’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.