Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Düzeltme) Konsoloslardan karanfil

Türkiye’de bulunan bazı ülkelerin konsolosları, Atatürk Havalimanı’nda 44 kişinin hayatını kaybettiği, 237 vatandaşın ise yaralandığı saldırıların olduğu bölgeye karanfil ve çelenk bıraktı.Aralarında Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de bulunan bazı ülkelerin konsolosları, Atatürk Havalimanı’nda 44 kişinin hayatını kaybettiği, 237 vatandaşın ise yaralandığı saldırıların olduğu bölgeye karanfil ve çelenk bıraktı.
Aralarında Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Henri Marc Jose Vantieghem, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach ile İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Pablo Benavides Orgaz’ın da bulunduğu bazı diplomatik temsilciler, Atatürk Havalimanı’na gelerek olay yerine karanfil ve çelenk bıraktı. “Terör insanlık suçudur, lanetliyoruz” pankartının açıldığı kınama yürüyüşünde, CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da hazır bulundu. Misyonerler, saldırının olduğu bölgede terörü kınadı.
Kınama töreninde kısa süre önce terör örgütü IŞİD’in saldırısına hedef olan Fransa ve Belçika’nın İstanbul Başkonsoloslukları da yer aldı. Teröre karşı Türkiye’nin yanında olduklarını belirten Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach, “Nereden gelirse gelsin terörü kesinlikle lanetliyoruz. Biz Türkiye ile teröre karşı beraberiz” mesajı verdi.
22 Mart’ta Maelbeek/Maalbeek metro istasyonu ile havalimanında gerçekleşen bir dizi terör saldırısının yaşandığı Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Henri Marc Jose Vantieghem da terörü lanetleyerek tepkisini gösterdi. Elinde karanfille olay yerine gelen Vantieghem, terörü kınadıklarını belirtti. Konsolosların katıldığı törende polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, törene, İspanya Ankara Büyükelçisi Pablo Benavides Orgaz, İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares, Belarus İstanbul Başkonsolosu İgor Georgievh Belly, Romanya İstanbul Başkonsolosu Adriana Ictavia Ciamba, Makedonya İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz, İsviçre İstanbul Başkonsolos vekili John Ruhoff, Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendi, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüler, İsveç İstanbul Başkonsolosu Hertur Odlander, Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İrakli Asashvili, Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Milev Angelov, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Cha Young-cheol, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Bogan Muhic, Belçika İstanbul Başkonsolosu Henr Marc Jose Vantieghem ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Safiyev katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.