Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Düzeltme) Ali Şahin: “Türkiye Kendi Toprakları İçerisine Hapsedilmek İsteniyor”

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Ankara’da 35 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının arka planında, Türkiye’yi kendi toqrakları içerisine hapsetmek olduğunu söyledi.İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde,...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Ankara’da 35 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının arka planında, Türkiye’yi kendi toqrakları içerisine hapsetmek olduğunu söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde, Türkiye Araştırmaları Merkezi (TARMER) tarafından “Neden Terörizm” konulu konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin katıldı. Ali Şahin, Ankara’da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili, “Saldırıların arkasında görülen şeyin özellikle Suriye içerisinde verdiğimiz mücadelenin Ankara’ya taşınması olarak okumaya çalıştım ve öyle bir manzarayla karşılaştım. Suriye’deki savaş şu an rejim ile muhaliflerin vermiş olduğu bir savaş olmaktan çıktı. Uluslararası güçlerin güç mücadelesi haline geldi” dedi.
Ali Şahin aynı zamanda, “Aslına bakarsanız Türkiye’nin Suriye politikasında, Rusya ile ayrımcı Kürt politikalarıyla, rejimle, İran ile Hizbullah ile mücadele ediyor. Yine bölgeyle menfaatleri olan bu tür yapılarla da görünmeyen bir savaş veriyor. Ankara’daki patlamada örgüt olarak tabi ki PKK kullanılmıştır fakat arka planında Türkiye’nin Ortadoğu’ya yüzyıl aradan sonra tekrar adım atmasını önüne geçmek var. Ortadoğu’da Türkiye’nin gücünü zayıflatmak var. Burada Türkiye’yi kendi toprakları içerisinde hapsetmeye yönelik bir çabayı görürüz. ’Eğer siz Suriye ve Ortadoğu üzerinde böyle bir hayal kurarsanız biz de sizin ülkenizin bağrında bombaları patlatırız’ mesajını vermeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
“TERÖRÜ HEPİMİZ YAŞAYARAK ÖĞRENDİK”
“Terörün ne olduğunu hepimiz yaşayarak öğrendik” diyen Ali Şahin, “Terör, dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın sizi uzaktan ya da yakından bir şekilde etkileyen bir olgu. Dün Gaziantep’teydim. Doğduğum ve büyüdüğüm şehir. Sizler gibi 20 yaşında öğrenci olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde okuyan Ozancan Akkuş kardeşimizi teröre kurban verdik ve maalesef gözyaşları içinde defnettik. Ailesinin acısını paylaşmaya çalıştık” diye konuştu.
Terör örgütlerinin egemen güçlerin zaman zaman ülkelerle hesaplaşma bağlamında kullandıkları bir argüman olduğunu söyleyen Şahin, “ Özellikle IŞİD ’in DAİŞ’in Irak’ta ve Suriye’de bir anda operasyonel gücünün inanılmaz boyuta ulaşması, önlerinin açılması, şehirleri kontrol altına alması ve kullandıkları silahların niteliğinde bakıldığında arkasından istihbarı bir aktörün olduğunu görmemek mümkün değil. Birileri tarafından belli hedeflere yönlendirilerek ve hatta önleri açılarak işleri kolaylaştırılıyor. Bu örgütlerin arkalarında bir takım istihbarı bir aklın olduğunu görmemek mümkün değil” şeklinde konuştu.
Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmesinde IŞİD ve DAİŞ’in hakim kılındığını vurgulayan Bakan Yardımcısı Şahin, “Bu anlamda bir süre Türkiye’nin terör fırtınası içerisinde, terör türbülansı içerinde olması kaçınılmaz. Büyüdüğümüz süre içerisinde bu tür tehditlerle de yüzleşmemiz kaçınılmaz. Biz bunlara karşı bütün güvenlik stratejilerimizi terör merkezli güvenlik stratejisine dönüştürmek zorundayız. Kimsenin bugün itibariyle kalkıp Türkiye’de konvansiyonel bir savaş açması ihtimali yok. Ama bu tamamen sıfırdır diyemeyiz,” ifadelerini kullandı.
Bugün karşı karşıya olduğumuz birçok terör örgütlerinin arkasında istihbarı akıllar olduğunu söyleyen Ali Şahin, “Gerçekleştirilen saldırıların arka planını net bir şekilde şudur demek net ifadelerde bulunmak kolay değil. Ancak bazı okumalar yapabiliriz. Bir kere Türkiye ve Suriye üzerindeki politikaların ardında Afganistanlaştırılmak istenen Suriye ve Pakistanlaştırılmak istenen bir Türkiye görüyoruz. 2013’de gazetelere verdiğim demeçlerde bu ifadeleri kullanmıştım ve pek yakında adını duymadığımız terör örgütüyle sınırımızda Suriye’de komşu olabiliriz demiştim. O dönemde IŞİD özellikle Suriye’nin kuzey bölgelerinde Türkiye ile olan sınır bölgelerini henüz kontrol altına almamıştı. Irak’ta oldukça etkindi” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.