Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düzceli Minikler Kilisli Yaşıtlarını Unutmadı

Düzce’de bir ilkokulda okuyan öğrenciler, aldıkları yeni hikaye kitaplarını, Kilis’te ki ilçenin ilkokullarında okuyan yaşıtlarına gönderdiler. Yaşıtlarının o bölgede kitap okumasını sağlamak için kampanya başlattıklarını söyleyen...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce’de bir ilkokulda okuyan öğrenciler, aldıkları yeni hikaye kitaplarını, Kilis’te ki ilçenin ilkokullarında okuyan yaşıtlarına gönderdiler. Yaşıtlarının o bölgede kitap okumasını sağlamak için kampanya başlattıklarını söyleyen ilkokul öğrencileri, aldıkları kitapları da kendileri kolilediler.
Düzce’de Uzun Mustafa İlkokulu öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu’da öğrenim gören okulların kütüphanelerini oluşturmak için harekete geçtiler. Öğrenciler büyük çoğunluğu, henüz hiç okunmamış olan yaklaşık 1000 kitabı Kilis’in Musabeyli İlçesi’nde ki okullara gönderdiler.
Okuldaki minik öğrenciler, büyük bir sorumluluk örneği göstererek Doğu ve Güneydoğu’da ki öğrenciler için kitap kampanyası başlattılar. Okulda öğrenim gören öğrenciler, velilerinin aldığı yeni kitapları okula bağışladır ve kitaplar da okul idaresi aracılığı ile Kilis’in Musabeyli İlçesi’ne gönderildi.
Musabeyli’de kaymakamlığının uygun gördüğü okullara dağıtılacak olan kitaplar, okul kütüphanesi oluşturulmasına yardımcı olacak.
Kitap kampanyası ile ilgili olarak bilgiler veren Uzun Mustafa İlkokulu Müdürü Bekir Gürler, kampanya kapsamında 1000 civarında kitap toplandığını söyleyerek birçok kitabın yeni alındığını belirtti. Bekir Gürler, “Bizim felsefemiz kitap okuyan insanın kötülük yapmaya zamanı kalmayacağına inanıyoruz. Sahip olduğu imkanları Doğu ve Güneydoğu’da ki kardeşlerimizle paylaşmayı uygun gördük. Okulumuzda minik bir kampanya başlattık. Herkes orada ki kardeşlerine birer hediye göndersin. Güzellikleri paylaşsın istedik. Kitaplarımız Kilis ili Musabeyli İlçesi’ne gidiyor. Tahminen 900 ile 1000 civarında kitap var. Kitaplarımızın çok azı okunan kitaplardır ama çoğu öğrencilerimizin yeni aldığı kitaplar” dedi.
Anlamlı bir sorumluluk örneği göstererek yaşıtlarına kitap okuma imkanı sağlayan öğrenciler ise Güneydoğu’da hiç kitabı olmayan çocuklar için kampanya başlattıklarını söylediler.
Düzce Uzun Mustafa İlkokulu öğrencileri daha sonra aldıkları kitapları kolilere özenle koyarak, öğretmenlerinin de yardımıyla kitap dolu kolileri, Kilis Musabeyli kaymakamlığına gönderdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.