Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın En Yüksek Peribacasından Dünyaya Mesaj Verdi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde bulunan dünyanın en büyük peribacasına çıkan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, buradan tüm dünyaya mesaj verdi.Dünyanın en büyük peribacası konumunda...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde bulunan dünyanın en büyük peribacasına çıkan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, buradan tüm dünyaya mesaj verdi.
Dünyanın en büyük peribacası konumunda bulunan Uçhisar Kalesine çıkan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, buradan tüm dünyaya seslenerek, "Kapadokya Bölgesi çok güvenli bir yer ve bunun için tüm dünya insanlarını Uçhisar Kalemizi ziyaret etmeye davet ediyoruz" dedi.
Karaaslan, "Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki Kapadokya Bölgesinin zirvesi olarak literatürlere girmiş Uçhisar Kalemiz gerçekten de Kapadokya’ya hakim Kapadokya’nın zirvesi konumunda olan ve yüzyıllar boyu yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiş konumdadır. Dolayısıyla bu süreçte şimdi zirvesinde bulunduğumuz Uçhisar Kalesinden dünyaya da şu mesajı vermek istiyorum. Malumları olduğu üzere daha önceki dönemlerde olduğu gibi yüz binlerce misafiri biz Uçhisar Kalemizde ağırlamıştık. Şimdi bu tarih itibarıyla yeniden dünyaya sesleniyorum ki Kapadokya bölgesi, Uçhisar güvenlik açısından da misafirlerimizi ağırlama açısından da çok mükemmel bir zemindir. Dolayısıyla bütün dünyanın ilgisini çekecek olan bu merkezimize dünyadaki tüm turistleri gelip görmeye davet ediyorum. Mutlaka burayı ziyaret etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Uçhisar Kalesinin 2016 yılının ilk dört ayında 36 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini ifade eden Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, ”Yılın ilk dört ayında 36 bin ziyaretçimiz Kapadokya Bölgesinin en yüksek peribacası konumundaki Uçhisar Kalesinde zirveye çıktı. Tabi bu sayı bizim için çok yeterli bir rakam değil. Çünkü 2016 yılı gerek yabancı turistlerimiz gerekse yerli misafirlerimiz açısından da biraz kısıtlı bir dönemi kapsıyor. Ancak bundan sonraki tarihlerde bunun hareketliliğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Uçhisar Kalesini ziyaret etmek için gelen misafirler ise Uçhisar Kalesini çok merak ettiklerini ve bu yüzden buraya geldiklerini Kapadokya Bölgesine aşık olduklarını belirttiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.