Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın Dört Bir Yanından Genç Diplomatlardan TİKA’ya Ziyaret

Dışişleri Bakanlığı Akademi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Genç Diplomatlar Programı” çerçevesinde Türkiye’ye gelen 64 kişilik heyet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı (TİKA) ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı Akademi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Genç Diplomatlar Programı” çerçevesinde Türkiye’ye gelen 64 kişilik heyet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı (TİKA) ziyaret etti.
Bu yıl 22.’si gerçekleştirilen “Uluslararası Genç Diplomatlar Programı” kapsamında TİKA’yı ziyaret eden genç diplomatlara yapılan sunumda, TİKA’nın kalkınma yardımı öncelikleri ve 5 kıtada yaklaşık 100’den fazla ülkede sürdürdüğü projeler hakkında bilgi verildi. Doğu Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika (DOGAL) Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda genç diplomatlar, “TİKA Faaliyetleri ve Kalkınma Yardımları” konulu sunumun ardından söz alarak Türkiye’ye gelmekten ve programa katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Karadağ’dan genç bir diplomat, TİKA’nın ülkesindeki faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve ülkesi adına minnettar olduğunu belirtti.
Genç Diplomatlar Eğitim Programı kapsamında 1992-2015 döneminde birçok ülkeden 700’den fazla diplomat eğitim aldı. Programa Orta Asya, Balkan, Latin Amerika, Afrika ile Uzak Asya ve Pasifik ülkelerine yönelik açılım politikaları doğrultusunda 64 ülkeden 64 diplomat katıldı.
Program vasıtasıyla katılımcı ülkelerin Dışişleri Bakanlıklarında Türkiye’yi gerçek anlamda tanıyan diplomat sayısının arttırılması hedefleniyor. Zaman içinde geleneksel hale gelen eğitim programları, uluslararası alanda saygın bir yer edindi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.