Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ressamlar Kapadokya’da buluştu

14. Uluslararası Kapadokya sanat kampı 14 ülkeden 22 sanatçının katılımıyla Uçhisar Karlık Evinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

14. Uluslararası Kapadokya sanat kampı 14 ülkeden 22 sanatçının katılımıyla Uçhisar Karlık Evinde başladı.

Organizasyon ve ev sahipliğini Uçhisar kasabasında bulunan Karlık Evi’nin, 14 ülkeden 22 sanatçının katılımıyla düzenlediği 14. Uluslararası sanat kampı başladı.

Kapadokya’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren sanatçılar, sanatın barışı simgelediğini ifade etti. Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde sanat kampına katılmak için Kapadokya bölgesine geldiği ifade ede Şenol Özdevrim, “Özellikle burada olmaktan çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Ben Kuzey Kıbrıs’tan geliyorum. Bu gibi oluşumlar aslında bir köprü görevi yapıyor. Ülkelerin birbirlerine ulaşmasını sağlayan bir kamp içerisinde bulunuyorum. Sanat çok güçlü bir köprü görev yapmaktadır. Bağlayıcı sanatın yanında kardeşliğin barışın bir temsilcisidir sanat. Sanat için ülkemizin fahri elçileriyiz diyebiliriz” dedi.

Kosova’dan Kapadokya’da sanat kampına katılmak üzere gelen Refki Gollopeni de, "Burada bulunmaktan çok mutluyum. Kapadokya çok farklı bir sihir içeriyor. Burada ki coğrafya beni çok etkiledi. Sanat hep birlikte kardeşçe bir olgudur. Buraya bir çok sanatçı geliyor ve farklı dilden konuşuyoruz. Burada dünya barışı için birlikte oluyoruz. O yüzden bu tip organizasyonlar çok değerli” diye konuştu.

Gürcistan’dan sanat kampına katılan Nino Gogolishvıl ise, "Kapadokya’yı çok seviyorum. Burada olmaktan dolayı son derece mutluyum. Kapadokya çok enteresan bir bölge. Sanat barıştır bu yüzden buradayım" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.