Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaca ünlü satranç ustalarının katıldığı “Rodosto Şah” sona erdi

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen ve dünyaca ünlü 10 büyük satranç ustasının 10 gün boyunca yarıştığı “Rodosto Şah” satranç turnuvası düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.Süleymanpaşa’da bir otelde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen ve dünyaca ünlü 10 büyük satranç ustasının 10 gün boyunca yarıştığı “Rodosto Şah” satranç turnuvası düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
Süleymanpaşa’da bir otelde düzenlenen ödül törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan ile yarışmaya katılan satranç ustaları katıldı.
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen, Amerika, Slovakya, Almanya, Ukrayna, Filipinler, Hırvatistan, Bulgaristan ve Türkiye’den, dünyaca ünlü 8 Grand Master ile 2 İnternational Master’ın katıldığı turnuvanın ödül töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin 1 büyük ustası vardı, şimdi 10 büyük ustası oldu. Onlar Rodosto Şah’ın ilk kahramanları, önümüzdeki yıl, daha iyisini, ondan sonraki yıllarda daha da iyilerini yapıp, Süleymanpaşa’yı bir satranç merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Her ne kadar burası bir ilçe belediyesi de olsa, bir büyükşehrin metropol belediyesidir. Arkamızda her zaman desteğini gördüğümüz sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak var. Biz yola çıkarken bu şehri bir marka haline getirmeyi hazmederek çıkmıştık. Başka alanlarda olduğu gibi, Rodosto Şah’ta bu şehre, burada yaşayanlara hem satranç sevgisini aşılayacak, hem de bu yaşam merkezinin dünya tarafından tanınılırlığını sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise konuşmasında, böyle bir turnuvanın mutluluk içinde bitmesi ve Süleymanpaşa ilçesinde yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın, iki yıllık bir belediye olan Süleymanpaşa’nın ismini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmasından gurur duyduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından öncelikle yarışmanın hakemlerine protokol üyeleri tarafından katılım sertifikaları verildi. Daha sonra, yarışmada birinci olan Ukraynalı Grand Master Vitaly Sivuk’a birincilik ödülü olan 2 bin 500 dolar, yarışmada ikinci olan ve yarışmaya Türkiye’den katılan İnternational Master Ekaterine Atalık’a ikincilik ödülü olan bin 500 dolar, yarışmanın üçüncüsü Slovakya’dan Lubomir Ftaçnik’e üçüncülük ödülü olan bin dolar Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından takdim edildi.
Ödül töreni, protokol üyeleri ve büyük ustaların toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.