Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Su Gününde Pakistan’da Engellilere Su Hijyeni Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 68 milyon insanın uygun sanitasyon imkanına sahip olmadığı Pakistan’da, Pakistan Su Forumu adlı sivil toplum örgütü işbirliğinde 25 ilkokulda gündelik hijyen konusunda bilinçlendirme...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 68 milyon insanın uygun sanitasyon imkanına sahip olmadığı Pakistan’da, Pakistan Su Forumu adlı sivil toplum örgütü işbirliğinde 25 ilkokulda gündelik hijyen konusunda bilinçlendirme seminerleri düzenledi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1992 yılında Rio de Janerio’da düzenlenen BM Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda dünyada suyun giderek artan öneminden dolayı her yıl 22 Mart gününün ’Dünya Su Günü’ olarak kutlanmasına karar verildi. Bu yıl Dünya Su Günü ’temiz su-temiz iş’ başlığı altında dünya nüfusunun yarısının su ile ilgili işlerde çalışması temasına dayandırıldı. Bunun yanı sıra gelişmekte olan ülkelerde su-sanitasyon ve hijyen şartlarının iyileştirilmesi gerekliliği de yeniden ifade edildi.
Pakistan’da 68 milyon insanın uygun sanitasyon imkanlarına sahip olmadığı tahmin ediliyor. 16 milyon kişi temiz içme suyu kaynaklarından yoksun. Her yıl 22 bin çocuk kirli su kullanımı ve yetersiz sanitasyonun neden olduğu hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Hijyen ve sanitasyon koşullarının iyileştirilmesi çocuk sağlığı ve beslenmesinde önemli rol oynuyor. Engelli kişiler ise sanitasyonda özel düzenlemelere ihtiyaç duyuyor.
TİKA, Pakistan Su Forumu adlı sivil toplum örgütü ile Pakistan’ın Faysalabad Şehrinde 50 engelli ortak kullanım alanını hizmete soktu ve gündelik hijyen konusunda bilinçlendirme seminerleri düzenledi. 25 ilkokulda düzenlenen seminerlere 15.300 öğrenci ve 419 öğretmen katıldı. Mikroplardan korunma, el yıkama, su tasarrufu, sabun kullanımı, gibi konular öğrencilere anlatıldı. Engelli öğrencilerin de eğitim gördüğü 25 okulda birer tuvalet engelli kullanımına uygun hale getirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.