Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Şehri Bursa

Özel Teknoloji Fen Okulları ortaokul öğrencileri Dünya Şehircilik Günü kapsamında, TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya ve İl Başkanı Çağrı Demirel’i ziyaret ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2018 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Şehri Bursa

Bursa Kentsel Dönüşüm Projeleri ve kentteki ruhsatsız yapılar hakkında öğrencilerimiz ile sohbet eden Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, çarpık yapılaşmanın şehircilik kriterlerine uygun olmadığını, yeni yapılaşan Nilüfer bölgesinin diğer bölgelere göre biraz daha planlı ve ruhsatsız kaçak yapının olmadığı bir ilçe olduğunu belirtti. Yaşayabileceğimiz ve ihtiyacımız olan alanlar belliyken, daha fazlasını yapmaya çalıştığımız için doğanın da kendi alanlarını açmaya çalıştığını ifade eden İl Başkanı Çağrı Demirel, en iyi planlamanın evimiz ile yaşam alanlarımızın erişilebilir olmasını sağladığımızda oluşacağını belirtti. Su, elektrik ve güneş enerjisini olumlu yönde kullandığımız zaman, kente yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırabileceğimizi belirttiler.

Öğrencilerimizden gelen “Bursa’yı daha yeşil hale getirmek için ne gibi projeleriniz var?” sorusuna içtenlikle cevap veren şube başkanı, mevcut alanlarda düzeltilme yapılması konusunda sürekli belediyeler ile işbirliği içinde olduklarını, ağaçların kesilmesi yerine taşımacılık yolu ile farklı alanlara alınmasının çevremizi ve Bursa’yı daha yaşanır bir şehir kılacaklarını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.