Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya rekoru kıran Nazmiye’nin ailesi kızlarıyla gurur duyuyor

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda halterci Nazmiye Muslu Muratlı’nın 104 kilo kaldırarak dünya rekoru kırması Konya’da yaşayan ailesini sevince boğdu.Nazmiye Muslu Muratlı’nın paralimpik oyunlarında altına madalya alarak gösterdiği büyük...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda halterci Nazmiye Muslu Muratlı’nın 104 kilo kaldırarak dünya rekoru kırması Konya’da yaşayan ailesini sevince boğdu.
Nazmiye Muslu Muratlı’nın paralimpik oyunlarında altına madalya alarak gösterdiği büyük başarı milli sporcunun baba evinde coşkuyla karşılandı. Baba İsmail Muslu, Türkiye’nin adını dünyaya duyurduğu için kızıyla gururlandığını anlatarak, "Çalıştığını kazandı, hakkını aldı. Şehitler için, vatan için, millet için yani Türkiye için gurur verici bir madalyamız geldi. Diğerlerinden de gelmesini istiyorum madalyaların. Bir ondan değil hepsinden gelmesini istiyorum. Benim çocuğum çok çalıştı. 4 yıldır hakikaten çok çalıştı. Devamlı da çalışır yani. Dünya şampiyonu oldu, Avrupa şampiyonu oldu. 2012 ve 2016’da olimpiyat şampiyonu oldu. Allah’ın izniyle başarılarına devam ediyor. Bu vatan için, millet için, demokrasi ve şehitlerimiz için bu bir armağan yani. Gurur verici bir mesele” dedi.
“O anı nasıl anlatayım”
Kızlarını televizyondan izlerken yaşadığı duyguyu da paylaşan baba Muslu, “Öyle bir hissettik ki, Türkiye için vatan için ‘hadi kızım’ dedim ve gözümüz yaşardı, çok mutlu olduk. Kızımın o ağırlığı Türkiye için kaldırması, bizi çok mutlu etti. Büyük bir armağan Türkiye için. Dünya kızımı izledi. Diğerleri de getirse çok güzel olacak. Devamlı destek veriyoruz.
“Televizyonda izlerken kanatlandık, uçtuk”
Anne Sıdıka Muslu da, “Kızım azimliydi, çok çalışıyordu. Gece gündüz uyku nedir unuttu. Ben kazanacağına emindim. O kadar sevindim ki, anlatamam. Kendisi bizi telefonla aradığında, ’Kızım ben zaten senin kazanacağını biliyordum’ dedim. Söyledim zaten kendisine. Umutluyuz, huzurluyuz. Bir bayrağımızı kaldırdı bundan güzel bir duygu olamaz. Televizyonda izlerken kanatlandık, uçtuk. Uykuyu kaybettik, onu bekliyoruz günlerdir. Allahım kızımın emeğinin karşılığını verdi. Bu madalya ile aldığı 19’uncu madalya oldu Türkiye olsun Avrupa olsun, üst üste ikinci olimpiyat madalyası aldı. İnşallah 2020’deki olimpiyatlarda da üçüncü altın madalyasını göreceğiz” diye konuştu.
Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nda 41 kilogramda mücadele eden Meram Belediyesporlu milli halterci Nazmiye Muslu Muratlı, 104 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı. Altın madalya kazanan milli sporcu ayrıca Paralimpik’te üst üste altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.