Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Kalite Günü ve Avrupa Kalite Haftası

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, TSE’nin yürüttüğü tüm faaliyet ve hizmetlerde, ülkede kalite bilincinin yerleşmesini; kaliteli üreten, kaliteli tüketen ve kaliteli yaşayan bir toplum vizyonunun oluşmasını temel amaç edindiğini açıkladı.Birleşmiş...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, TSE’nin yürüttüğü tüm faaliyet ve hizmetlerde, ülkede kalite bilincinin yerleşmesini; kaliteli üreten, kaliteli tüketen ve kaliteli yaşayan bir toplum vizyonunun oluşmasını temel amaç edindiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler 1990 yılında, kalitenin toplumun refahına ve kurumların gelişimine katkısı konusunda dünya çapında farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Kasım ayının ikinci perşembe gününün “Dünya Kalite Günü” olarak kutlanmasına karar verdi. Avrupa Kalite Teşkilatı’na (EOQ) üye ülkelerde ise Kasım ayının ikinci haftası “Avrupa Kalite Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 10 - 17 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Kalite Haftası’nın teması “Sonuçlar için Kalite” olarak belirlendi.
TSE Başkanı Korkmaz’, “Avrupa Kalite Haftası” ve “Dünya Kalite Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Korkmaz mesajında, “Günümüzdeki ekonomik, teknolojik ve politik gelişmeler daha karmaşık ve kapsamlı rekabet ortamı oluşturmaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçlarını iyi anlayan, bu ihtiyaçlara en uygun ürün ve hizmeti sunabilmek için bütün süreçlerini sürekli iyileştiren kuruluşlar rekabette öne çıkmayı başarmaktadırlar.
Tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun, uluslararası standartlarda mal ve hizmet üretimi rekabetin temel şartı haline gelmiştir. Bu da ancak kuruluşlarda tasarımdan başlayarak üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan Kalite Yönetim Sistemlerinin uygulanmasıyla mümkün olabilmektedir. 1987 yılında Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) tarafından yayınlanan Kalite Yönetim Sistem Standartları, yayınlandığı tarihten itibaren en fazla ilgiyi ve uygulama alanını bulan uluslararası standartlar haline gelmiştir” ifadesini kullandı.
“Kalite Yönetim Sistemi standardı (TS EN ISO 9001) ile 1987 yılında başlayan iyileşme süreci, değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre 1989, 1994, 2000, 2008 yıllarında geliştirilmiş ve 2015 yılında yapılan revizyonla son şeklini almıştır” diyen Korkmaz şöyle devam etti:
“Kalite Yönetim Sistem standardında yapılan son güncelleme ile birlikte kalite anlayışı, kuruluşların sürdürülebilir gelişme yaklaşımını benimsemelerini vazgeçilmez bir ön koşul haline getirmektedir. Buna göre kuruluşlar; faaliyet ve süreçlerini yönetirken müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamayı, maliyetleri azaltarak karlılığı arttırmayı, gelişim ve inovasyonu desteklemeyi, risklerin belirlenerek yönetilmesini ve kurumsal sorumluluk anlayışının oluşturulmasını hedeflemelidir.
Türk Standartları Enstitüsü, kurulduğu günden bu yana kamu ve özel sektör kuruluşlarında kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Enstitümüzün gerek üreticilerimizin küresel pazarda rekabette avantajlı bir konuma gelebilmesi, gerekse de tüketicilerimizin almış oldukları ürün veya hizmetlerden azami fayda sağlayabilmeleri için kalite altyapısının her alanda yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için yaptığı faaliyetler kesintisiz bir biçimde devam etmektedir. Bu çalışmalar ürün, sistem ve personel belgelendirmeden eğitim programlarına, muayene gözetimden deney ve kalibrasyona kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilmektedir.”
TSE’nin yürüttüğü tüm faaliyet ve hizmetlerde, ülkede kalite bilincinin yerleşmesini; kaliteli üreten, kaliteli tüketen ve kaliteli yaşayan bir toplum vizyonunun oluşmasını temel amaç edindiği vurgulayan Korkmaz şunları vurguladı:
“1956 yılında kurulan Avrupa Kalite Teşkilatı’na üyeliğimiz de bu temel ilke çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Avrupa Kalite Teşkilatı, Avrupa ve Akdeniz bölgesindeki yaklaşık 30 ülkenin, kalite alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşmaktadır. TSE, 1976 yılından beri tam üye ve Türkiye milli temsilcisi olarak Avrupa Kalite Teşkilatı’nın çalışmalarına 40 yıldır aktif olarak katılmaktadır. Türkiye’nin ve dolayısıyla TSE’nin ilk kez Avrupa ülkelerine ihraç ettiği kalite belgelendirme modeli olan Müşteri Dostu Kuruluş, Müşteri Dostu Marka Belgelendirmesi de Avrupa Kalite Teşkilatı’ndaki başarılı çalışmalarımızın sonuçlarından birisidir.
TSE olarak, kalitenin başarıya ulaşmanın en önemli araçlarından biri olduğunu hatırlatarak Avrupa Kalite Haftasını ve Dünya Kalite Gününüzü kutluyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.