Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan:

Kayseri’de Bünyan Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası’nı izleyen Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili, “Bu güçlü milletin kahramanlığını unutsun, bağımsızlığına...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de Bünyan Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası’nı izleyen Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili, “Bu güçlü milletin kahramanlığını unutsun, bağımsızlığına sahip çıkacak anlayışı kaybetsin ve üzerlerinde vesayet kuralım istediler. Milletimiz buna dur dedi” dedi.
Kayseri’nin Bünyan ilçesinde yapılan Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası’nı izleyen Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Bilal Erdoğan, "15 Temmuz gecesi biz kalkışma ve darbe girişimi olduğunu anladığımız anda bir yandan arkadaşlarımız bizi arayarak ne yapmamız gerektiğini soruyordu. Bir yandan Cumhurbaşkanımız ile olduğu yerde iletişime geçip onlarla ne yapmamız gerektiğini istişare ettik" dedi.
Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’a gelmeye karar vermesinin ardından havaalanına ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Bilal Erdoğan, "Trafik tamamen kitliydi. Bir şekilde havaalanına ulaştık. Havaalanında bulunduğumuz dönemde güvenlik şartlar çok iyi değildi. Cumhurbaşkanımız havadayken güvenlik şartları çok iyi değildi. Bütün riskleri Cumhurbaşkanımız göz önünde bulundurarak, çok yaman bir liderlik örneği gösterdi. Milletimiz de bu liderliği hak ettiğini gösterdi" diye konuştu.
Bilal Erdoğan, "Kendi hayatını feda etmeyi göze alarak ülkede huzuru ve düzeni temin etmek için yola çıkan lider varsa Ankara’da, İstanbul’da bir çok yerde ülkenin düzeni ve bağımsızlığını korumak için hayatlarını feda ederek tankların üzerlerine çıktılar. Biz gerçekten ülke olarak Çanakkale ruhunu, bu vatan geçilmez, bu namus kimseye verilmez diyerek her şeyini ortaya koyabileceğini göstermiş olduk.
Hakikaten biz tekrar şunu gördük, Türkiye’nin dışarıda yeterince düşmanı var. Bu topraklar bu coğrafya çok büyük zenginliği itibari ile stratejik konumu itibariyle, Çanakkale ruhunu nasıl yaşattıysak bütün bu yitik değerleri kazanmanın mücadelesini vermek durumundayız. Bu gün burada bulunma sebebimiz de bununla alakalı. 15 Temmuz ruhu aslında bizim geçmişimizle olan bağımızı yeniden ortaya çıkarmamız ile alakalı. Nasıl o bilince şehitlerimizle yaşattıysak hayatımızın her alanında yeniden bu yitik değerlerimizi anlayışımızı kazanmak durumundayız. Bu bağın kopmasına vesile olanlar yine dış düşmanlardır. Bu güçlü milletin kahramanlığını unutsun, bağımsızlığına sahip çıkacak anlayışı kaybetsin ve üzerlerinde vesayet kuralım istediler. Milletimiz buna dur dedi. Biz geçmişimizdeki değerlerimizi yansıtan ilişkiyi yeniden tesis etmek durumundayız." ifadesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.