Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Kutlanıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlandı.Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir nezaretinde İnegöl’deki yaklaşık 40 down sendromlu çocuk, protokol ziyaretleri yaptı. Down sendromlu çocuklar,...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlandı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir nezaretinde İnegöl’deki yaklaşık 40 down sendromlu çocuk, protokol ziyaretleri yaptı. Down sendromlu çocuklar, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ı makamlarında ziyaret etti. Özdemir, “Down sendromu konusunda çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Birleşmiş Milletler’in 10 Kasım 2011 tarihli kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımasının ardından dünya genelinde çeşitli etkinlikler bu genetik farklılığının daha da tanınmasına yardımcı oldu. Farkındalığın ’21 Mart’ gününde olmasının sebebi ise yine kendileri kadar özel… 21. kromozomlarının iki tane yerine üç tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Dünya genelinde 6 milyon, Türkiye’de ise rakamların kesin olmaması sebebiyle 100 bin civarı insanın bu genetik farklılığı taşıdığı tahmin ediliyor” dedi.
Ziyaretin sonunda öğrenciler tarafından Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’e Halk Eğitim Merkezi’nde yeni açılan bakır işleme sanatı kursunda yapılan bakır işlemeli bir tepsi takdim edildi. Ziyaretlerin ardından Ehl-i Keyif Kafe’de eğlence düzenlendi. Özel çocuklar, pasta kesti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.