Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Barışı Umuduyla 63 Güvercin Gökyüzüne Bırakıldı

Şanlıurfa’da, ’medeniyetin kanatlandığı yer Şanlıurfa’ adlı en güzel güvercin yarışması, 63 beyaz güvercinin gökyüzüne bırakılmasıyla başladı.Tarihi Gümrük Hanı’nda yapılan ve iki gün sürecek olan yarışmanın açılışını...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da, ’medeniyetin kanatlandığı yer Şanlıurfa’ adlı en güzel güvercin yarışması, 63 beyaz güvercinin gökyüzüne bırakılmasıyla başladı.
Tarihi Gümrük Hanı’nda yapılan ve iki gün sürecek olan yarışmanın açılışını Vali İzzettin Küçük yaptı. Vali İzzettin Küçük, güvercinlerin bulunduğu kümesten bir güvercini alıp öptü. Vali Küçük, “Bu şehrin insanları eskiden beri kuşlarla beraber yaşamayı seçmiş, onlara değer vermiş, onları sevmiş insanlardır. Günümüzde de Şanlıurfalılar için güvercin beslemek, yetiştirmek bir hayat tarzıdır. Türkiye’de en fazla güvercin çeşidinin beslendiği yerlerden biri Şanlıurfa’dır. İstedik ki bu değerimizi gün yüzüne çıkarıp Türkiye ile paylaşalım çünkü Türkiye’nin değişik illerinde de güvercin besleme geleneği vardır. Mardin’de, Diyarbakır’da hatta Gaziantep’te bu gelenek var. İşte bu güvercinleri bir araya getirip Türkiye ile paylaşmak istedik” şeklinde konuştu.
Vali İzzetin Küçük’ün konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından 63 tane beyaz güvercin barış umuduyla gökyüzüne bırakıldı.
Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler daha sonra jüri üyelerinin yanına giderek yarışma kriterleri hakkında bilgi aldı.
Her yaştan güvercin sevenlerin katıldığı yarışma hakkında bilgi veren jüri üyesi Mahmut Balcı, jürideki arkadaşlarıyla birlikte güvercinlerin orantılarını göz önünde bulundurarak puanlama yaptıklarını ifade etti.
Balcı, ”hangisinin orantıları güzelse, hangisi iyiyse ona göre puanlama yaparak birinci, ikinci ve üçüncüyü seçiyoruz” dedi.
Yarışmayı izlemek için tarihi hana gelen 76 yaşındaki güvercin tutkunu Mehmet Reşit Polat ise güvercin tutkusunun Allah’ın yarattığı canlıların güzelliğine olan sevgiden kaynaklandığını belirtti.
İki gün sürecek olan yarışmaya Türkiye’nin bir çok ilinden güvercin sevenlerin katıldığı belirtildi. Yarışmanın finali ise yarın yine aynı yerde yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.