Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Bankası, Özbekistan’ın turizm sektörüne yatırım yapacak

Dünya Bankası, Özbekistan’daki turizm sektörüne yatırım yapmayı planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Dünya Bankası, Özbekistan’daki turizm sektörüne yatırım yapmayı planlıyor.

Dünya Bankası, 2016 Haziran’da Özbekistan ile yeni işbirliği stratejisini onaylarak, 2016-2020 yıllarında Özbekistan’a 4 milyar dolarlık kredi sağlayacağını açıklamıştı. Özbekistan’da özel sektörün geliştirilmesi, tarım sektörünün rekabete dayanıklılığının arttırılması ve pamuk sektörünün modernizasyonu, devlet hizmetleri sektörünün geliştirilmesi projelerini desteklemekte olan Dünya Bankası, ülkedeki reformlardan kaynaklanarak, Özbekistan’ın turizm sektörüne de yatırım yapmağı hedefliyor.

Dünya Bankası Danışmanı Milton Hyun-Soo Kal ve Tunus Milli Turizm Ofisi Temsilcisi Michael Raffling ülke turizminin yatırım olanaklarını incelemek için Özbekistan’ın doğusundaki Fergana vadisine ziyaret gerçekleştirdi. Dünya Bankası bu bölgede altyapı gelişimi ve tarihi anıtlar restorasyonu projelerini finanse etmeyi, otel ve restoran projelerini desteklemeyi planlıyor.

Milton Hyun-Soo Kal ve Michael Raffling bölgedeki Hüdayar Han Sarayı, Narbotabiy ve Seyit Ahmad Hoca medreseleri, Pir Siddik Türbesi, bin yıllık çınarlar bulunan Vadil parkını ziyaret ettiler, seramik stüdyolarında geleneksel el yapımı seramik sanatını yerinde incelediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.