Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar Ve Gül’e Basın Özgürlüğü Onur Ödülü

Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri; Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Eğitim Reformu için Arayışlar Sempozyumu düzenledi. Sempozyum sonunda 2016 Aydınlanma Ödülü, dünyanın önemli orkestra şeflerinden Gürer...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri; Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Eğitim Reformu için Arayışlar Sempozyumu düzenledi. Sempozyum sonunda 2016 Aydınlanma Ödülü, dünyanın önemli orkestra şeflerinden Gürer Aykal’a verilirken, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e de Basın Özgürlüğü Onur Ödülü verildi.
Dünya üzerinde birçok ülkede model olarak alınan ve cumhuriyetin en önemli eğitim projesi olan Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü nedeniyle akademisyen ve siyasetçi sendikacıların katıldığı Eğitim Reformu için Arayışlar Sempozyumu düzenlendi. İki gün süren oturumda eğitim sisteminin içinden geçtiği süreç ve çözüm önerileri dile getirildi.
“BİR KİŞİ ŞEF OLACAKSA, BU KİŞİ GÜRER AYKAL OLMALI”
2003 yılından bu yana Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) ve Balçova Belediyesi tarafından verilen Aydınlanma Onur Ödülü ise sempozyum sonunda dünyanın önemli orkestra şeflerinden Gürer Aykal’a verildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, YKKED Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in katıldığı ödül töreninde bir konuşma yapan Şef Gürer Aykal, aldığı her ödülden sonra Anıtkabir’e çıktığını ifade ederek “Bu ödülü de Atatürk’e götürerek emanetini hâlâ koruyan insanların olduğunu ifade edeceğim” diye konuştu.
Sempozyum sonunda bu yıl ilk kez verilen Basın Özgürlüğü Onur Ödülüne gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül layık görüldü. Can Dündar ödül konuşmasında cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “Bayramlarımızı bile elimizden almak istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi. Konuşmasını espriler ile süsleyen Dündar, “Bu ülkede şef olmak isteyenler var. Eğer bu ülkede bir kişi şef olacaksa bence bu kişi Gürer Aykal olmalıdır. Ayrıca, şu anda olmayan bir şeyin basın özgürlüğünün ödülünü almaktan da gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.