Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar, minik Esma’nın umudu oldu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, doğuştan görme engelli 8 yaşındaki Esma Uyar’ın görme umudu oldu.Sosyal belediyecilik alanında sunduğu hizmetlerle dikkat çeken ve birçok yerel yönetime örnek olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa...

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dündar, minik Esma’nın umudu oldu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, doğuştan görme engelli 8 yaşındaki Esma Uyar’ın görme umudu oldu.

Sosyal belediyecilik alanında sunduğu hizmetlerle dikkat çeken ve birçok yerel yönetime örnek olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediyem Benimle ekibi aracılığı ile kendisine ulaşan Uyar ailesini evlerinde ziyaret etti. Bir gözü tamamen görmeyen, diğeri ise yüzde 25 oranında görmesine rağmen yaşama sevinciyle dolu minik Esma’ya sarılarak bir süre sohbet eden Başkan Dündar, daha sonra baba Abdullah, anne Dilek Uyar ile konuşup durumları hakkında bilgi aldı.

Başkan Mustafa Dündar’a, kızlarının doğuştan görme engelli olduğunu, tedavisi için bugüne kadar büyük bir çaba gösterdiklerini ancak, maddi imkansızlıkların kendilerini çaresiz bıraktığını söyleyen baba Abdullah Uyar, tek çocukları olan Esma’nın 5,5 aylık ve 570 gram olarak dünyaya geldiğini söyledi. Baba Uyar, “Doğumundan 3 hafta sonra hastanede görme bozukluğu olduğunu öğrendik. Doktorlar bir gözünün tamamen görmediğini, diğerinin de yüzde 10-20 civarında gördüğünü söyleyince, kızımızla birlikte bizim de dünyamız karardı. Bugüne kadar lazer ve açık ameliyatlar dahil 9 operasyon geçirdi. Ancak tedavisi olumlu sonuçlanmadı. Doktorlar, protez göz nakli gerektiğini, böylece görme imkanına kavuşacağını söyledi ancak, maddi durumumuz yetersiz olduğu için masrafları karşılamam mümkün değil” diye konuştu.

Çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmadığını, birçok kuruma müracaat edip yardım talep ettiğini, son olarak Osmangazi Belediyesi Belediyem Benimle ekibine ulaşarak kendilerinden yardım istediklerini belirten Abdullah Uyar, “Bir tanıdığımız aracılığı ile ulaştığımız arkadaşlar evimize gelip durumumuzu sorup bilgi aldılar. Daha sonra kızımızın ameliyat ve tedavi masraflarının Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın talimatıyla belediye tarafından karşılanacağını söylediler. Çok sevindik. Ardından da başkanımız evimize kadar gelip bizi ziyaret etti, kızımızla ilgilendi. Kendisinin ne kadar yardımsever olduğunu duyup okuyorduk ancak, bugün bunu yaşıyoruz. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Biricik evladımız ameliyat olacağını duyduğunda nasıl sevindi bilemezsiniz. Bize bu sevinci, bu mutluluğu yaşattınız, Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Uyar ailesini ziyaret ederek küçük Esma’nın durumu hakkında bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Belediyem Benimle ekibindeki arkadaşlarımız Esma’nın durumundan bahsettiklerinde kendisini evde görmek istedim. Hem durumunu öğrenmek, hem de kendisiyle konuşup yakından görmek istedim. Maşallah, son derece pozitif, yaşama sevinciyle dolu. Arkadaşlarımız doktorla görüşüp ameliyatı ve diğer tedavisiyle ilgili yapılması gereken işlemleri halletti. Kendisi inşallah başarılı bir operasyonla görmeye başlayacak, bu coşkusu, heyecanı, sevinci ve mutluluğu daha da artacak. Dünyanın güzelliklerini yakından görüp yaşama fırsatı bulacak. O artık bizim de evladımız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.