Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DÜ’de Kanser Tedavisi Gören Çocuklar İçin Kütüphane Ve Oyun Alanı Oluşturuldu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri’nce, onkoloji bölümünde yatan ve tedavi gören hasta çocukların okuldan uzak kalmamaları için hastane içerisinde kütüphane ve oyun alanı kurdu. Hastane çalışanlarının eğitim verdiği çocuklar arasında...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DÜ’de Kanser Tedavisi Gören Çocuklar İçin Kütüphane Ve Oyun Alanı Oluşturuldu
Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri’nce, onkoloji bölümünde yatan ve tedavi gören hasta çocukların okuldan uzak kalmamaları için hastane içerisinde kütüphane ve oyun alanı kurdu. Hastane çalışanlarının eğitim verdiği çocuklar arasında başarılı olanlara ise hediyeler veriliyor.
Çeşitli etkinlikler yaparak ilklere imza atan DÜ Hastaneleri bir yenilik daha yaptı. Onkoloji bölümünde yatan ve tedavi gören hasta çocuklar için hastane içerisinde kütüphane ve oyun alanı kurdu. Hasta çocuklar, kütüphane ve oyun alanına gelerek, buradaki yetkililerle birlikte kitap boyama, okuma ve hamur oyunlarıyla zaman geçiriyor. Ayrıca başarılı olan çocuklara çeşitli hediyeler veriliyor.
DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastaneye gelen çocukların özellikle hastane ortamından çok sıkıldığını ve hastaneleri itici bir obje olarak gördüklerini belirterek, hoşça vakit geçirmeleri için böyle bir uygulama yaptıklarını belirtti. Uzun süre yatan hastaların olduğunu anlatan Alan, “Bunlar ister istemez okulda uzak kaldıkları için sıkılıyor. Bunların sıkılmaması, güzel vakit ve motive olması için tedavinin bir parçası olarak görüyoruz bunu. Sadece ilaçla olmuyor. Çocuklarımıza bunları sağlamak istedik. Çalışanlarımız ve hastaneye bağış yapan hasta yakınlarının katkısı oldu. Odadaki birçok materyaller hasta yakınlarımız tarafından bağışlandı. Önemli bir kısmı ise çalışanlar tarafından temin edildi. Zaman zaman çocuklara kitap, boya kalem ve oyun hamurları hediye ediliyor” dedi.
Hastanede tedavi gören 12 yaşındaki Ali Ufuk, hastanede sıkılması halinde artık buradaki oyun alanı ve kütüphaneye geleceğini belirterek, çok mutlu olduklarını anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.