Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSİ’den ‘Dünya Su Günü’ Etkinliği

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.Teması Birleşmiş Milletler tarafından ‘Su ve İstihdam’ olarak belirlenen Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında DSİ 22....

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSİ’den ‘Dünya Su Günü’ Etkinliği
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.
Teması Birleşmiş Milletler tarafından ‘Su ve İstihdam’ olarak belirlenen Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Dr. M.Latif Gültekin, DSİ çalışanları ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, su ve istihdamın refah ve artan hayat kalitesi anlamına gelen iki önemli kaynak olduğunu dile getirerek, “Su ve istihdam ancak yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımı ile mümkün hale gelecektir. Gelişmekte olan ülkelerde yüzde 60’a varan tarımsal istihdamın gelişmiş ülkelerde yüzde 7’ye kadar düştüğü görülmektedir. Diğer bir ifade ile gelişmekte olan ülkelerde tarım la meşgul olan bir kişi kendisi dahil olmak üzere yaklaşık iki kişiyi besliyorken, gelişmiş ülkelerde bu değer 14 kişiye kadar çıkabilmektedir. Ülkemizde ise tarımsal istihdam oranı yaklaşık yüzde 25 olup, tarımda istihdam eden her bir kişi kendisi de dahil dört kişiyi beslemektedir. Türkiye’nin 78 milyon hektarlık toplam arazisinin yaklaşık üçte biri yani 28 milyon hektarı tarım arazisi olup yapılan etütlere göre ekonomik olarak sunulabilecek alan 8.5 milyon hektardır” dedi.
“294 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI”
2015 yılında bölge müdürlüğü yatırım programında 168 adet inşaat işinin bulunduğunu ve bu işlerin 36 adedinin bitirildiğini, 132 adet işin ise devam ettiğini belirten Berber, “2015 yılı başında yatırım bütçemiz 93 milyon 403 bin TL iken, yıl içerisindeki ilave ödeneklerle birlikte yılsonunda 294 milyon TL harcama yapılarak sene başı bütçesinin 3 katından fazla gerçekleşme edilmiştir. Bölge müdürlüğümüz 2016 yılında da ülkemiz istihdamını direk ve dolaylı olarak katkı sağlayacak olan projelerin uygulanmasına devem edecek lup, suyun verimli yönetilmesine vesile olmasını dileyerek Şahsım ve kurumum adına Dünya Su Gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
“SUYU DİKKATLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara ise, suyu dikkatli kullanmak gerektiğinin altını çizerek, “İçerisinde bulunduğumuz olduğumuz küresel ısınmada kışın domates yemek gibi bir şey bu. İklimler değişti. Öyle bir kış geçirdik ki artık herkes birbirine acaba ne yaşıyoruz diye soruyor. Şubat ayında 22 dereceyi bile gördük. Neticede insanın aç gözlülüğü kâr motifleri insanoğlunu bu evreni, dünyayı bile yaşanmaz hale getirdik. Havayı, suyu, toprağı kirlettik. Türkiye kuraklığın ortasında bir ülke. Küresel ısınmadan en fazla etkilenecek ülkelerden bir tanesi. Suyu dikkatli kullanmak zorundayız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve fotoğraf dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.