Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSİ ve Borçka Belediyesi’nin ortak projeleri ile Borçka’nın çehresi değişecek

Artvin 26. DSİ Bölge Müdürlüğü ve Borçka Belediyesi’nin yürütmekte olduğu hizmet ve projeler düzenlenen istişare toplantısında geniş çaplı ele alındı.Artvin Devlet Su İşleri (DSİ) 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak ve ekibi Borçka...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSİ ve Borçka Belediyesi’nin ortak projeleri ile Borçka’nın çehresi değişecek

Artvin 26. DSİ Bölge Müdürlüğü ve Borçka Belediyesi’nin yürütmekte olduğu hizmet ve projeler düzenlenen istişare toplantısında geniş çaplı ele alındı.

Artvin Devlet Su İşleri (DSİ) 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak ve ekibi Borçka Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda slayt sunumu ile yürütülen proje hakkında ve yapılacak hizmet hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gerçekleşen istişare toplantı sonrasında konuşan DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak “Belediye başkanımızla ilçede yapılan hizmetler hakkında dururum değerlendirmesini yaptık. Öncelikli şehir merkezindeki aciliyeti ve yerelde yaşanan sıkıntıları dile getirildi. Biz de o çerçevede kritik noktalardaki çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Özellikle son sellerde yıkılan Aksu deresindeki köprüyü acil konumuna aldık ve bunun yapımı için çalışmalar devam ediyor. 2017 yıllında taşkın risk haritalarını oluşturulmasını ihale ettik. Bu çerçevede Çoruh nehrinin sağında ve solunda yapılmış veya yapılacak yerleşkelerin nihai durumu ortaya çıkarılarak belediyemizle birlikte nehir kenarında yapılacak tesisin alt yapısını oluşturacağız. Böylelikle belediyemizle birlikte ortak bir proje üreteceğiz” dedi.

Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan da şehrin çehresini değiştirecek projeler hakkında yaptığı açıklamada “Aksu Deresi’nde ıslah projesi tamamlandığında vatandaşın şikayetleri son bulacak. Derenin güzergahı estetik bir görünüme kavuşacak. Belediye olarak şehrimizin ihtiyacı olan hizmetleri kazandırabilmek ve vatandaşımızın hak ettiği kalitede hizmet üretmek için tüm ekiplerimizle birlikte canla başla çalışıyoruz. Gerek yol çalışmalarımız gerekse şehrimizi geleceğe taşıyacak projelerimiz Borçkamızı geliştirme ve değiştirme adına yaptığımız çalışmalardır’’ şekkinde konuştu.

Atan, açılması planlanan Muratlı köyündeki Muratlı Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçiş sağlanması için Muratlı bölgesine gelen Gürcistan ve Türk askeri heyetlerinin bir araya gelerek çeşitli incelemelerde bulunduğunu söyledi. Atan, çalışmaların tamamlanmasının ardından sınır kapısının inşası aşamasına geçileceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.