Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Kemik, Tarsus’taki Asm Saldırısını Lanetledi

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Tarsus ilçesinde Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezi’ne salı akşamı düzenlenen bombalı saldırının, vatandaşların sağlık haklarının engellenmesine yönelik olduğunu belirterek,...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Tarsus ilçesinde Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezi’ne salı akşamı düzenlenen bombalı saldırının, vatandaşların sağlık haklarının engellenmesine yönelik olduğunu belirterek, saldırıyı şiddetle lanetlediklerini bildirdi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemik, Tarsus Toplum Sağlığı Merkezimize bağlı Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezi’ne 15 Mart 2016 Salı akşamı düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sağlık merkezinin kapalı olduğu saatlerde gerçekleştirilen saldırıda herhangi bir personel ve vatandaşın zarar görmediğini ifade eden Dr. Kemik, hizmet binasında maddi hasar meydana geldiğini kaydetti. Emniyet birimleri tarafından olayla ilgili gerekli araştırmaların devam ettiği bilgisini veren Kemik, “Merkez personellerimize geçmiş olsun diyor ve mesai arkadaşlarımızın herhangi bir zarar görmemelerinin bizler için büyük teselli olduğunu belirtmek istiyorum. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz” dedi.
Tek amaçları insanların sağlığına hizmet etmek olan çalışanların bu tür saldırılara maruz kalmasının asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Kemik, şunları kaydetti:
“Sağlık personeli olarak bizler din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etme gayretindeyiz. Vatandaşlarımıza hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duymaktayız. Bununla birlikte en temel ve en doğal insani hak olan sağlık hizmetlerine ulaşımın güçleştirilmesine dair yapılan bu eylem, teröre bulaşanların insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir.”
Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının, saldırının hemen ertesi günü sabah görevlerinin başında bulunarak hem kendilerine kayıtlı hastalara hem de misafir hastalarına sağlık hizmeti vermeye devam ettiklerini vurgulayan Kemik, “Bu özverili davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Halkımızın sağlıkta her geçen gün daha iyi yerlere geldiğimizi, kaliteli hizmet verebilmek için var gücümüzle çalıştığımızı, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyor, terör değil, kardeşlik diyen gönüller ve şifa veren ellerin kazanacağını hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.