Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Down sendromlu öğrenciler topluma kazandırılacak

Turgutlu Belediyesi Başkanı Turgay Şirin’in Down sendromlu öğrencilerin topluma kazandırılması yönünde çalışmaların sürdüğü +1 Kafe’nin açılması için artık geri sayıma geçildi.Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalışmalarını...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Down sendromlu öğrenciler topluma kazandırılacak

Turgutlu Belediyesi Başkanı Turgay Şirin’in Down sendromlu öğrencilerin topluma kazandırılması yönünde çalışmaların sürdüğü +1 Kafe’nin açılması için artık geri sayıma geçildi.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Turgutlu Belediyesi, Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi’nde (TURBEM) açmayı planladığı +1 Kafe için çalışmalarını tamamladı. Down sendromlu öğrencilerin çalışacağı +1 Kafe’de öğrencileri de eğitimlerine başladı. +1 Kafede Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezi öğrencilerinin çalışacağını belirten Sosyal İşler Müdürü Metin Akgül, “Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in de destekleriyle geçtiğimiz aylarda Turgutlu’da +1 Kafe kurmak için çalışmalar başladık. Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalarımız tamamlandı. Bugün itibariyle de kafemizde çalışacak 10 arkadaşımız eğitimlerine başladı" dedi.

Engelli bireyler sosyalleşmesi adına her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Şirin de heyecanlı olduklarını ifade ederek, “Turgutlu Belediyesi olarak down sendromlu öğrencilerimizin topluma kazandırılması yönünde böyle bir adım attık. Çok güzel bir çalışma oldu. Kafemizde çalışacak 10 öğrencimiz gruplar halinde eğitimlerine başladı. Bizler Turgutlu Belediyesi olarak onların her zaman yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Manisa’da da ilçemizden hareketle güzel bir farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki hafta içerisinde kafemizin açılışını gerçekleştireceğiz, şimdiden kafemizde gönülden çalışacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.