Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Down sendromlu çocuklar, tiyatro ile güldürdü

Elazığ’da Down Sendromlu çocuklar, çayda çıra oyunu oynarken, sahneye koydukları tiyatro ile de izleyenlere kahkaha attırdı.Elazığ Down Sendromlular Derneği ve Çınar Özel Eğitim Okulları tarafından Down sendromuna dikkat çekmek için...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Down sendromlu çocuklar, tiyatro ile güldürdü

Elazığ’da Down Sendromlu çocuklar, çayda çıra oyunu oynarken, sahneye koydukları tiyatro ile de izleyenlere kahkaha attırdı.

Elazığ Down Sendromlular Derneği ve Çınar Özel Eğitim Okulları tarafından Down sendromuna dikkat çekmek için Belediye Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Down sendromlu özel çocuklar ilk olarak çayda çıra oyunu ile sahne aldı. Daha sonra özel çocuklar, hazırladıkları komedi türü kız isteme tiyatro gösterisini sergilerken, izleyenlere kahkahalar attırdı. Son olarak koro halinde sahne alan Downlular, şarkılar söyledi.

20 yıl öncesine göre birçok alanda çok ileri faaliyetler gösterdiklerini belirten Elazığ Down Sendromlular Dernek Başkanı Fethi Ahmet Balın, “Uluslararası arenada hakikaten Türkiye’nin kabuğunu kırdığını ve eğitimde ciddi anlamda faaliyetler gösterdiğine şahit oluyoruz. Elazığ Belediyesiyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında down kafeyi açtık. Bu kafenin açılmasıyla bu çocuklarımız sosyal ve kültürel olarak hayata katılıyor" dedi.

Görev yerine hizmet eden seviyeye ulaşmak için ciddi çalışmalar da yaptıklarını aktaran Balın, bu çalışmalarda noktasında belki hiç sahneye çıkmayan ve konuşmayan özel çocukların tiyatro, sosyal ve sportif faaliyetlerle kendilerini ifade etmeyi öğrendiklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.