Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Down sendromlu çocuklar, ‘Çilli Bom’ dansıyla coştu

Mersin’de, Mezitli Belediyesi ve ZİÇEV tarafından düzenlenen Dans Festivali’nde ‘Çilli Bom’ şarkısı eşliğinde gösteri sunan ve zumba dansı yapan down sendromlu çocuklar ayakta alkışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Mersin’de, Mezitli Belediyesi ve ZİÇEV tarafından düzenlenen Dans Festivali’nde ‘Çilli Bom’ şarkısı eşliğinde gösteri sunan ve zumba dansı yapan down sendromlu çocuklar ayakta alkışlandı.

Mezitli Belediyesi ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi, engelli bireylerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ZİÇEV Mersin Dans Festivali düzenledi. ZİÇEV’in 35’inci kuruluş yıl dönümü çerçevesinde, ‘Bizimle Dans Eder Misiniz’ sloganıyla gerçekleştirilen festivalde renkli görüntüler yaşandı. Soli Pompeiopolis Antik Kenti sütunlarının yanında düzenlenen festivale, kentteki birçok dans okulu katıldı.

Down sendromlu çocuklar, danslarıyla hayran bıraktı

Dans gruplarının zumbadan tangoya, folklordan baleye kadar çok farklı dans türlerinde hünerlerini sergilediği festivale, down sendromlu çocuklardan oluşan ZİÇEV Dans Topluluğu’nun dansı damga vurdu. Zumba dansı yapan ve ‘Çilli Bom’ şarkısı eşliğinde bir gösteri sunan down sendromlu çocukların, izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Çocukların dansı ayakta alkışlanırken, vatandaşlar cep telefonlarıyla kayıt yaptı.

Festivalde konuşan ZİÇEV Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci, “Toplumuzda bu insanların da var olduğunu bilerek, fark ederek yaşayalım ki, onlar da kendilerini ifade edebilme şansı yakalasınlar” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da günümüzde hala evinden çıkmaya korkan, sosyal etkinliklerden uzak engelli bireylerin olduğuna dikkat çekerek, “Belediyeler kaldırımı, yolu mutlaka yapar. Önemli olan insanlarını mutlu kılacak bu tür faaliyetlerde bulunmaktır. Eğer insanımız mutlu ve sağlıklı değilse yaptığınız hiçbir hizmet amacına ulaşmaz. Biz, toplumun her kesimiyle olduğu gibi engelli kardeşlerimizle de birlikte olmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra baktık ki, bu bize farklı bir enerji de veriyor. Onların karşılıksız sevgilerini, toplumda daha çok yer aldıkça yaşadıkları mutluluğu gördükçe kendimizde daha çok çalışma azmi buluyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.