Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dosso Dossi, Pazar Daralmasını, VIP Konsepti İle Aştı

İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren Dosso Dossi Fashion Show (DDFS), geleneksel müşterilerinden Rusya ve BDT ülkelerinde pazar daralmasını, VIP konsepti ile aştı.Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren Dosso Dossi Fashion Show (DDFS), geleneksel müşterilerinden Rusya ve BDT ülkelerinde pazar daralmasını, VIP konsepti ile aştı.
Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Miktar bazında daha az ama katma değeri çok daha yüksek ürünleri müşterilerimizle buluşturduk. Hazır giyimde ortalama 24 dolar olan kilogram başına ihracat gelirini üçe katlayarak sektörümüzün hayalindeki rakamlara öncülük ettik” dedi.
Hazır giyim ihracatının ilk beş ayda yüzde 49 gerilediği Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerindeki pazarlarda yaşanan daralmaya karşı geliştirdikleri yeni strateji ile ciddi bir çıkış yakaladıklarını bildiren Eraslan şöyle devam etti:
“Fuarımıza katılım için müşterilerimize en az 15 bin dolarlık alım şartı koyuyorduk. İlk kez bu organizasyonda asgari alım sınırını 25 bin dolara çıkardık. Buna karşılık üretici firmalarımızı elemeden geçirip daha kaliteli ve katma değerli üretim yapanları kabul ettik. Böylece Dosso Dossi Fashion Show’u üreticisiyle ve alıcısıyla çok daha elit bir organizasyona dönüştürdük. Dosso Dossi başından itibaren katma değerli ürünleri alıcılarla buluşturuyor. Türkiye’nin hazır giyim ihracatında kilogram başına ortalama satış geliri 24 dolar iken Dosso Dossi olarak biz 45-50 dolarlardaydık. Yeni konseptimizde hazır giyimin değerine daha da değer katıp kilogram başına ihracat birim fiyatımızı ortalama 75 dolar düzeyine çıkardık. İhracat gelirimizi üçe katlayarak sektörümüzün hayalindeki rakamlara öncülük ettik.”
ZENGİN URUMÇİLİ ALICILAR DOSSO DOSSİ’YE YENİ BİR RENK VE SOLUK KATTI
10 yıldır Dosso Dossi’nin en önemli alıcı kitlesini Ruslar oluşturuyor. Krize rağmen bu yıl da Ruslar yüzde 30 ile yine ilk sırada yer alıyorlar. Yeni konseptle birlikte İran ve Arap coğrafyasından katılımcı sayısında önemli bir artış gözlemlediklerini bildiren Hikmet Eraslan, söz konusu ülkelerden özellikle abiye kıyafetlere yoğun ilgi olduğunu söyledi.
Dosso Dossi’ye Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Başkenti Urumçi’den ilk kez geniş bir katılım gerçekleştiğini anlatan Eraslan, “Urimçili alıcılar, katma değeri yüksek pahalı ürünleri talep ediyorlar, sayıları görece az olmakla birlikte ciroya önemli bir katkı yapıyorlar” diye konuştu.
SIKINTILI DÖNEMİNDE ANTALYA’YA 4 BİN YABANCI TURİST GETİRDİK
Başta Antalya olmak üzere Türkiye’nin turizmde zor ve sıkıntılı bir dönem geçirdiğini hatırlatan Hikmet Eraslan, Dosso Dossi ile hazır giyim ihracatının yanı sıra 11 yıldır olduğu gibi Antalya’nın turizmine de hareket getirdiklerini vurguladı.
Organizasyon için Antalya’da beş yıldızlı 6 oteli kapattıklarını bildiren Eraslan, sözlerine şöyle devam etti:
“Bölgesel sorunlar, terör ve uçak krizi nedeniyle 2016’nın ilk beş ayında Antalya’yı ziyaret eden turist sayısında yüzde 42 düşüş var. Bu güzel kentimizi geçen yıl Ocak-Mayıs döneminde 2.5 milyon yabancı ziyaret ederken bu yılın aynı döneminde sayı 1.5 milyon civarında kaldı. Dosso Dossi için Antalya’ya gelen yaklaşık 4 bin yabancı misafirimiz bir nebze olsun kentin turizmine canlılık kattı. Yüzbinlerce insanımızın geçimini turizmden sağladığı kentin ekonomisine bu yönüyle de önemli bir katkı sunduğumuzu düşünüyorum.”
RAKİPLERİMİZE GÖRE AVANTAJLIYIZ, BU ZOR DÖNEMİ DE AŞACAĞIZ
Turizmde ve hazır giyim sektörünün geleneksel pazarları arasında yer alan Rusya ile BDT ülkelerinde sıkıntının en kısa zamanda aşılacağını umduğunu ifade eden Eraslan, “Türkiye turizm ve hazır giyimde marka ülkeler arasında yer alıyor. İyi bir tanıtım kampanyasıyla turizmde ibreyi yeniden yukarıya çevirebiliriz. Diğer taraftan İki üç hafta gibi bir sürede ürün teslim etme kapasitemiz ve fiyat/kalite dengemizle hazır giyimde de rakiplerimize göre avantajlıyız. Orta ve uzun vadede Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerinden bugünkünden çok daha fazla alıcı ağırlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.