Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Döşemealtı’nda Nar Festivali coşkusu

Döşemealtı Belediyesi geleneksel Nar Festivali, ilçenin tarımsal değeri narın üretim üssü Çığlık’ta gerçekleştirildi. En iyi nar üreticilerine ödülleri verildi. Can Afacan ve Ayşe Dinçer’in sahne aldığı festivale, binlerce kişi...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Döşemealtı’nda Nar Festivali coşkusu

Döşemealtı Belediyesi geleneksel Nar Festivali, ilçenin tarımsal değeri narın üretim üssü Çığlık’ta gerçekleştirildi. En iyi nar üreticilerine ödülleri verildi. Can Afacan ve Ayşe Dinçer’in sahne aldığı festivale, binlerce kişi katıldı.

Döşemealtı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Döşemealtı Nar Festivali Çığlık Stadyumunda gerçekleştirildi. Bu yıl Nar hasatı başlamadan önce yapılacak olan festival ile bölgenin tarımsal değeri narı tanıtıp, sezon öncesi nar üreticilerine sezon öncesi moral verilmesi hedefleniyor.

Festivale Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, CHP İlçe Başkanı Zekeriya Altun, MHP İlçe Başkanı Zeki Öner Özgöçer, mahalle muhtarları binlerce vatandaş katıldı. Festival alanına gelen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, protokol üyelerini ve vatandaşları selamladı.

Sahneye ilk olarak Can Afacan çıktı. Sahne performansıyla büyük dikkat çeken Can Afacan’ın şarkılarına binlerce vatandaş eşlik etti. Afacan’ın şarkılarıyla zaman zaman duygusal anlar yaşayan Antalyalılar, hareketli parçalarda oynadı.

Afacan’ın ardından Tarım ilçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon ile en iyi nar üreticisi seçilen Mehmet Demir, Muzaffer Kaya ve Mehmet Kayalı’ya ödülleri Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Üreticiler kupa ve gübre ile ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından Başkan Turgay Genç, nar üreticilerinin emeklerinin karşılığını almalarını diledi. Genç, "Yeni Bütünşehir Yasası ile sınırlarımız 3 kat büyüdü. Sınırlarımızla birlikte hizmet sahamız da büyüdüğü için yaklaşık 6 Milyon Lira yatırımla yeni iş makinaları aldık. 500 kilometrenin üzerinde yeni yol açtık. 850 bin metrekare asfalt, mahallerimize 32 park yaptık. 12 mahalleye 13 kapalı pazar yeri kazandırdık. 120 öğrenci kapasiteli ekolojik kreşi de açıyoruz. 2 bin 500 kişilik Müze Cami ile ilçenin en büyük ihtiyacı olan hastanenin inşaatı sürüyor. Tarımsal değerimiz olan narın tanıtılması için her platformda yer alıyoruz. Bugün burada hasat öncesi nar üreticilerimizle biraraya gelerek moral vermek, destek olmak istedik" dedi.

Daha sonra Ayşe Dinçer, sahneye aldı. Birbirinden güzel eserlerini seslendiren Dinçer’e binlerce kişi oyunlarıyla eşlik etti. Sahneden inerek eserlerini seslendiren Dinçer’le fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Konserde havai fişek ve ışık gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Başkan Genç, Dinçer’e Atatürk portreli plaket ile Döşemealtı halısı hediye etti. Başkan Genç ve diğer protokol üyeleri, konser sırasında karşılıklı oynadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.