Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Döner Ustalarının Sıcakta ’Oruç’ İmtihanı

ZONGULDAK (İHA) – Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Zonguldak’ta ateşin başında döner kesen ustalar zor anlar yaşıyor.Şehir merkezinde hava sıcaklığının hissedilir derecede artmasıyla birlikte vatandaşlar gölge alanları tercih...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ZONGULDAK (İHA) – Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Zonguldak’ta ateşin başında döner kesen ustalar zor anlar yaşıyor.
Şehir merkezinde hava sıcaklığının hissedilir derecede artmasıyla birlikte vatandaşlar gölge alanları tercih etmeye başladı. Hafta sonu olmasına rağmen kentin en işlek caddesi olan Gazipaşa Caddesi bile boş kaldı. Sıcak havadan en çok etkilenenlerden biri de ateşin başında döner kesen ustalar oluyor. Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan ustalar sıcak havayla birlikte zor anlar yaşıyor.
32 yaşındaki döner ustası Eren Bar, "Bu sıcaklığa katlanmak zorundayız. Çok sıcak oluyor. 10 yıldır bu işi yapıyoruz. Dışarıda güneşin sıcağı var. Burada dönerin sıcağı var. Yaklaşık 100 dereceyi buluyor. Bir de nem eklenince daha artıyor. Hissedilen sıcaklık 130 dereceyi buluyor. Nefes almamızı zorluyor. Bu mesleği yapmak zor ama yapmak zorundayız. Müşteri yerken bizim de canımız çekiyor. Bazen sıkılıyoruz. Ramazan nedeniyle zorlanıyoruz. Bazen oruç tutamadığımız günler oluyor" diye konuştu.
İftar vaktine yakın zor anlar yaşadıklarını ifade eden Hasan Köse, "Dönerin sıcaklığı 100 derece, dışarıda da 30 derece sıcaklık var. Bu şartlarda çalışmaya devam ediyoruz. Bir taraftan da oruç tutuyoruz. Ama ne yapalım, bu mesleği yapmak zorundayız. Yemek sektöründe olduğumuz için insanlara hizmet yapmak zorundayız. Ne kadar sıcak olsa da biz çalışmaya devam ediyoruz. Oruç biraz zorluyor bizim de canımız çekiyor. En çok akşam saatlerinde bizi zorluyor. Bu mesleği 10 yıldır yaptığım için artık alıştık" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.