Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doldurulan Obruk Yeniden Göçtü

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Doğan Mahallesi’nde yer alan ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’ne ait sitenin içerisinde 2 yıl önce oluşan ve geçtiğimiz hafta toprakla doldurulan obruk alanında tekrar...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Doğan Mahallesi’nde yer alan ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’ne ait sitenin içerisinde 2 yıl önce oluşan ve geçtiğimiz hafta toprakla doldurulan obruk alanında tekrar göçük meydana geldi.
Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde çalışan işçilerin lojman olarak kullandığı Doğan Maden Sitesi’nde tekrar göçük meydana geldi. Daha önce de 2 kez göçük yaşandığı için güvenlik gerekçesiyle eğitim-öğretime kapatılan Doğan Site İlk ve Ortaokulu’nun bahçesi ile yol arasında yeni bir obruk oluştu. Bölgenin saat 12.00 sıralarında gürültüyle çökmesinin ardından sesi duyan apartman sakinleri büyük panik yaşadı. Tel örgüyle çevrilen alana giden mahalle sakinleri, 1 hafta önce doldurulan obruk alanının yeniden çöktüğünü gördü. Derinliği yer yer 4 metreye ulaşan obruğun çapı da 6 metreyi buldu. Göçük nedeniyle patlayan su borusu, birçok apartmanı susuz bıraktı. Görevliler, göçük devam ettiği için can güvenliğinin bulunmaması nedeniyle göçük alanına giremedi.
2 yıldır arkası kesilmeyen obruklar nedeniyle diken üstünde yaşadıklarını belirten vatandaşlar ise, yetkililerin kendilerine net bir açıklama yapmamalarından şikayetçi.
2 yıl önce oluşan obruk alanının tehlike olmadığı gerekçesiyle site içerisindeki hafriyatla doldurulduğunu ifade eden vatandaşlar, “Dün doldurdular bugün yine göçtü. Belki yarın daha büyük bir göçük olacak burada. Hiçbir şey söylemiyorlar. Belli ki burada bir sıkıntı var. Sıkıntı olmasa doldurulan yer neden bu kadar derine çöktü? Açıklama yapan yok. Diken üstünde yaşayan ise bizleriz” şeklinde konuştular.
6 ay arayla iki ayrı obruk türü göçüğün yaşandığı bölge, geçtiğimiz hafta AEL İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce toprakla doldurulmuştu.
AYNI YERDE 2 YILDA ÜÇÜNCÜ GÖÇÜK
Doğan Site İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde 14 Nisan 2014’te tahmini 5 metre çapında, 25-30 metre derinliğinde ve iç uzantısı belirlenemeyen göçük yaşandı. Göçük nedeniyle okulda eğitim ve öğretime ara verildi. Daha sonra MTA ve Çukurova Üniversitesi’nden ekipler bölgede incelemelerde bulundu. MTA’nın yaptığı 2 aylık çalışmanın ardından okulun güvenlik gerekçesiyle tamamen kapatılması kararlaştırıldı.
Doğan Site’de 6 ay aradan sonra ikinci kez yaşanan göçük, sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından fark edildi. Daha önceki göçük nedeniyle tehlikeli bölge olarak belirlenen ve tel örgü çekilen alanın dışında meydana gelen göçükte asfalt zeminde büyük çatlaklar oluştu. Çapı yaklaşık 5 metre olan göçük ile ilk göçük arasındaki mesafenin yaklaşık 100 metre ve aynı istikamette olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.