Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar bozdurana yarım ton zeytin bedava

Antalya’da bir belediye çalışanı, akrabaları için kurduğu yarım ton zeytini, dolar bozdurup makbuz getiren vatandaşlara hediye ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dolar Çağrısı’na, yurdun farklı kesimlerinden destek yağmaya...

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolar bozdurana yarım ton zeytin bedava
Antalya’da bir belediye çalışanı, akrabaları için kurduğu yarım ton zeytini, dolar bozdurup makbuz getiren vatandaşlara hediye ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dolar Çağrısı’na, yurdun farklı kesimlerinden destek yağmaya devam ediyor. Çağrıya esnafın yanı sıra vatandaşlar da farklı yöntemlerle destek veriyor.
Yarım ton zeytini feda etti
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağı ASAT Genel Müdürlüğü çalışanı olan Bekir Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolarları bozdurun çağrısı üzerine, 250 kilosunu bin liraya maledip, 250 kilosunu da kendi tarlasından toplayarak akrabaları için kurduğu 500 kiloluk zeytini, dolar bozdurup makbuz getiren vatandaşlara hediye ediyor.
“100 dolar bozdurana 5 kilo zeytin bedava”
Vatandaşları dolar bozdurmaya teşvik etmek için zeytin hediye etme kararı aldığını, bunu da sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğunu anlatan Bekir Özkan, “Sosyal medyadan kampanya başlattım. En az 100 dolar bozdurana isteyene sera zeytini, salamura, isteyene çuval bastırma hediye edeceğim. Kendi ellerimle çizdim, hepsinde el emeğim var, teyzemle birlikte yaptım. Yaklaşık 2 aydır işten ata kalan zamanlarımda bununla uğraşıyorum. Belki benim bu katkım piyasaya tanecik bile yapmaz ama başkalarına örnek olur diye yapıyorum. Cumhurbaşkanımız çağrısına bir nevi katkıda bulunmak için böyle bir şey yapmayı uygun gördüm. Canımız, malımız kutlu davada feda olsun.” dedi.
“Zeytinleri keyifle yiyeceğiz”
Yoldan geçerken gördüğü ‘dolar bozdurana zeytin bedava’ afişi üzerine bozdurma kararı aldığını belirten Nazım Kaya da, turizm sektöründe şoförlük yaptığını ve bahşişlerden topladığı dövizleri bozdurma kararı aldığını söyledi. Zeytinleri keyifle yiyeceğini söyleyen Kaya, “ Cumhurbaşkanımı direktifleri üzerine 100 dolarım vardı. Bahşişlerden topladığım parayı bozdurdum. Reis ne derse o dur. Reis milletin yanında, millet e onun yanında. Daha olsa bozdururdum. Yoldan geçerken levhayı gördüm, bende bozdurdum. Cumhurbaşkanımız ne derse odur. Zeytinleri keyifle yiyeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.